F1 - MÉG IDÉN TESZTELHETI A NAGYOBB GUMIKAT A PIRELLI

the_lotus_team_f1_car_on_18_inch_tyres_drives_out_of_the_garage.jpg

A Forma-1 hivatalos és egyben kizárólagos gumiszállítójának 2019-es tervei között szerepel az is, hogy pályára vigye a 2021-től érkező, nagyobb abroncsokat.

A tavalyi év folyamán eldőlt, hogy a Pirelli – egy újabb tendert megnyerve – lesz a 2020 és 2023 közötti időszakban is a formulaautós királykategória gumipartnere. Azonban ez a tender annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy a Forma-1-be 2021-től nagyobb, az eddigi 13 helyett 18 colos kerekek fognak érkezni.

A RaceFans szakoldalnak nyilatkozva azonban a Pirelli sportembere tagadta, hogy már idén júniusában elkezdődne a 18 colos gumik tesztelése, azonban azt elárulta, hogy a várakozások szerint 2019 második felében már sor kerülhet rá.

13_inch_and_18_inch_tyre_studio_shot_from_the_side.jpg

A különbség a 13 és a 18 colos kerekek között.

Mindenekelőtt az olasz-kínai gumigyártónak szereznie kellene ehhez egy olyan autót, amire fel lehet szerelni a 18 colos kerekeket, csak ez amiatt rendkívül komplikált, mert a 2021-es technikai szabályok a kerékméret az egyetlen ismert paraméter jelen állás szerint, s bármennyire is jelentéktelennek tűnhet ez a változtatás, de a nagyobb felnik és a vékonyabb oldalfalak miatt a csapatoknak többek között új felfüggesztésekkel kell előrukkolniuk.

A sportágban 2011 óta jelen lévő Pirelli a 2021-es gumik fejlesztését a milánói kutatási-fejlesztési intézményében fogja megkezdeni.

Korábban, a 2014-es silverstone-i évközi teszten a Pirelli már előrukkolt egy garnitúra 18 colos gumiabronccsal, ami a Lotus E22-esre került fel, amit a csapat tesztpilótája, Charles Pic vezetett.

Fotó: Pirelli Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2414593180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása