FE - HIVATALOS: DI GRASSIT KIZÁRTÁK, BUEMIÉ A POLE!

dx2mweowkaeftkk.jpg

Hiába a fölényes elsőség az időmérőn, nem tarthatta meg a chilei pole-t Lucas di Grassi, amit így Sébastien Buemi örökölt meg a vele járó három ponttal együtt.

Egy rendkívüli, ettől a hétvégétől érvényes szabályt sértett meg az időmérő edzés folyamán Lucas di Grassi, miszerint a versenyző köteles ugyanolyan intenzitással használnia a fékeket a gyorskörén és a levezető körén. Emiatt a braziltól a domináns győzelem dacára megfosztották a rajtelsőséget és száműztek a rajtrács végére, a 22. rajtkockába.

Stoffel Vandoorne esetében is döntött a versenyfelügyelőség: mint az ismeretes, a belga a Super Pole-ban akkor hagyta el a depót, amikor annak végén már pirosra váltott a lámpát, de a HWA-st csak erről a szegmensről zárták ki – ennek és Di Grassi kizárásának értelmében viszont megtarthatta az ötödik helyet.

Vizsgálták még a mai nap folyamán Jerome d’Ambrosiót, amiért a kockás zászló megjelenése után pályára gördült a második edzés végén, ám a bírák megállapították, hogy a bajnoki éllovas nem láthatta az erre utaló jelzést, így megúszta a büntetést.

Viszont a Dragon pilótáit, José Maria Lopezt és Maximilian Günthert megrovásban részesítették, amiért nem álltak meg a menekülőúton az után, hogy levágták a 8-9-10-es kanyarkombinációt, a NIO-t pedig kétszer 1000 euróra büntették, amiért az első edzés alatt mindkét autó esetében megszegték az akkumulátortöltésre vonatkozó előírásokat.

300 eurós pénzbírságot kapott Felipe Massa, miután a brazil a pénteki bemelegítésen túllépte a boxutcában a megengedett sebességet, Wehrlein pénztárcája pedig 1000 euróval lett könnyebb, amiért ekkortájt a megengedettnél több energiát használt fel.

Fotó: Audi / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7014590650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása