FE - DI GRASSI DOMINÁLT AZ IDŐMÉRŐN, DE VIZSGÁLAT ALATT VAN
Formula-E 2018/2019: Santiago ePrix - Időmérő edzés

201901252149041017316642-lat-20190125-j6i5563.jpg

Szoros időmérő edzésre volt kilátás, ehhez képest Lucas di Grassi ellentmondást nem tűrően húzta a pole-t a Santiago ePrix-re – azonban az még kérdés tárgyát képezi, hogy meg is tarthatja-e elsőségét, ugyanis műszaki kihágás gyanújával vizsgálják. A frissen csatlakozott ex-F1-esek brillíroztak és a TOP-10-ben zártak, miközben a bajnoki összetett első három helyezettje a mezőny második felébe kvalifikált csak.

Ahogyan arra a sorozat fennállásának első három évében számos alkalommal volt példa, Chilében is Lucas di Grassi és Sébastien Buemi küzdhettek meg az első rajtkockáért, csakhogy a brazil audis több mint fél másodperccel legyőzte svájci riválisát. Azonban ennek ellenére megeshet, hogy a Nissan e.dams versenyzője indul majd az élről, ugyanis a felügyelők vizsgálat alá vonták Di Grassit, mégpedig amiatt, mert az autója állítólag nem felelt meg a technikai leírásoknak a csoportidőmérő folyamán.

Amennyiben nem büntetik meg a harmadik szezon bajnokát, pályafutása negyedik Formula-E-pole-jának örülhet, Buemi pedig elégedett lehet a második hellyel, hiszen az első edzésen összetörte az autóját, ami után a másodikat csak a 15. helyen zárta, de mindennek ellenére már zsinórban harmadjára vághat neki egy ePrix-nek a TOP-3-ból.

Brillíroztak a mezőnyhöz újonnan csatlakozott korábbi Forma-1-es pilóták: Pascal Wehrlein a harmadik rajtkockáig repítette a Mahindra Racing gépét, míg Stoffel Vandoorne ötödik lett a HWA-val, Felipe Massa pedig a tizedik a Venturival – azonban korántsem biztos, hogy változatlanok maradnak ezek a pozíciók, ugyanis Vandoorne-t is kipécéztek maguknak a stewardok, mégpedig azon oknál fogva, hogy a belga nem tartotta be a Super Pole lebonyolítására vonatkozó leírásokat.

Az ex-F1-esek sűrűjében, a negyedik, a hatodik, a hetedik, a nyolcadik és a kilencedik helyeken Daniel Abt, Sam Bird, Edoardo Mortara, Maximilian Günther és Alexander Sims zártak. Összességében elmondható, hogy sok meglepő név bukkant fel a TOP-10-ben, azonban ennek értelemszerű következménye az, hogy a mezőny második felében is akadtak meglepetések, csak éppen más értelemben.

A szabadedzések leggyorsabb körét futó José Maria Lopez tizenegyedikként, Jean-Éric Vergne – aki még az első csoportkörben pályára lépett, így kedvezőtlenebb körülmények között kellett helytállnia – tizenharmadikként kvalifikált, míg a szezonnyitón győzedelmeskedő Antonio Félix da Costa csak a 18. lett, Jerome d’Ambrosio – akit Marokkóban intette le elsőként a kockás zászló és vezeti a bajnokságot – pedig az utolsó előtti, 21. helyen zárt mindössze. A belga gyenge teljesítménye a rossz pályaállapotokon túl annak is betudta, hogy már az első kanyarban vétett egy komolyabb hibát a gyorskörén.

Magyar idő szerint este 20 órától rendezik meg a santiagói versenyt, amit élőben közvetít az Eurosport 1.

Az időmérő edzés végeredménye:

null

null

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8114590418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása