F1 - A RENAULT-HOZ SZEGŐDÖTT A KORÁBBI FERRARI-AKADÉMISTA

dxgrt8owwaatyu.jpg

A Renault megerősítette, hogy Guanyu Zhou az idei évben a Renault Sport Academy tagja lesz fejlesztőversenyzőként.

Néhány napja – amikor bejelentették, hogy Mick Schumacher lesz a Ferrari versenyzői akadémiájának egyik legújabb szerzeménye – derült ki, hogy az olaszok pilótanevelő programjában egy-két leépítés is végbement, ugyanis az akkori közleményben közzétett névsorban már nem szerepelt Guanyu Zhou és Antonio Fuoco.

A kínai, akit az elmúlt években a Forma-3-as Európa-bajnokságban láthattunk versenyezni, idén a Forma-2 mezőnyét erősíti majd a Russian Time helyébe lépő UNI-Virtuosi Racing színeiben, Luca Ghiotto csapattársaként.

Renault F1 Team on Twitter

We're very pleased to welcome Chinese teen Guanyu Zhou to the #RenaultSportAcademy for 2019! 'Joe' will also take on the role as the team's Development Driver, alongside duties racing in @FIA_F2. #RSspirit

Kedden pedig bejelentették, hogy Zhou a Renault csapatánál is jelen lesz, ugyanis annak versenyzőneveldéje beállt mögé – a 19 éves pilótának elsősorban a szimulátoros munkában kell közreműködnie, viszont, ha jól szerepel az F2-ben, akár még F1-es autót is tesztelhet nemzetközi sajtóértesülések szerint.

Azóta egyébként Fuoco helyzete is tisztázódott, már, ami a ferraris kötődését illeti, ugyanis a 2019-es versenyprogramját továbbra is homály fedi: az olasz versenyző továbbra is a maranellói csapat alkalmazásában lesz, csak immár mentori szerepben. Fuoco egyébként bő egy héttel ezelőtt részt vett a Formula-E marrakeshi újonctesztjén.

Fotó: Renault F1 Team / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3914582652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása