WTCR - HUFF CSELES MÓDON TÉRKÉPEZI FEL MAGÁNAK SEPANGOT

03718004_ff_0467.jpg

2012 túraautó-világbajnoka rajthoz áll a maláj TCR-bajnokság nyitóversenyein.

Mint az ismeretes, az egykor a Forma-1-es Maláj Nagydíjnak is otthont adó sepangi versenypálya lesz az egyetlen új helyszín a 2019-es WTCR-szezonban – azonban miután errefelé viszonylag ritkán fordulnak meg nemzetközi bajnokság, meglehetősen kevés versenyző ismeri csak a pályát ebben a közegben.

Rob Huff azonban erre a problémára hamar és elég cselesen talált gyógyírt: nem olyan régen ugyanis bejelentette, hogy rajthoz áll az újonnan induló TCR Malaysia nyitóhétvégéjén – a bajnokságnak amúgy mind a három fordulóját a Sepang International Circuiten rendezik meg. Az Ázsiában egyébként is gyakori vendégnek számító és Dubaiban élő brit pilóta egy, a TeamWork Motorsport által csatasorba állított Volkswagen Golffal fogja erősíteni a mezőnyt.

03718005_ff_0323.jpg

Huff és a TeamWork munkakapcsolata egészen hosszú időre nyúlik vissza, ugyanis már 2013 óta fennáll, ehhez képest ez lesz az első alkalom, amikor a 2012-es WTCC-bajnok a hongkongi csapat színeiben fog versenyezni – eddig elsősorban pilóták felkészítését és edzését vállalta, de a technikai fejlesztésekbe is belefolyt.

„Fantasztikus lehetőség, hogy a TeamWork Motorsport színeiben versenyezhetek, mivel a háttérben már évek óta együtt dolgozom ezzel a csapattal. Először akkor találkoztam versenyzőikkel, Alex Hui-val és Sunny Wonggal, amikor 2012-ben, Makaón megszereztem a bajnoki címemet. Ekkor jó barátok lettünk, és így az évek folyamán több sikeres projekt fejlesztési folyamatában vettem részt. Már nagyon várom a malajziai kirándulást, miután két hónapja nem ültem autóba, a cél pedig az, hogy szerezzek néhány jó eredményt” – nyilatkozta Huff.

Nem a 39 éves pilóta lesz az egyedüli ismerős név a rajtrácson, ugyanis többek között rajthoz áll Franz Engstler fia, Luca Engstler – aki 2017-ben a legjobb újonc lett a német TCR-ben, egy évvel később pedig megnyerte a közel-keleti TCR-bajnokságot –, a KCMG Motorsport vezetője, Paul Ip, valamint a tavalyi év folyamán a TCR Európa-kupában megfordult Martin Ryba is.

Fotó: Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2814570034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása