DTM - TOVÁBBI RÉSZLETEK DERÜLTEK KI A 2019-ES SZABÁLYVÁLTOZÁSOKRÓL

dtm-1547634750.jpg

A szervezők bejelentették, hogy 2019-ben bemutatkozik az IndyCarból már ismert push-to-pass rendszer, továbbá új hátsó szárnyak érkeznek a DTM-be.

Kijelenthető, hogy a 2019-es szezon egy új éra kezdetét fogja jelenteni a DTM-ben, elvégre már korábban is jelentős szabályváltozásokra derült fény, olyanokra, mint például a kétliteres és 620 lóerős turbómotorok érkezése. A szervezők pedig a hét korábbi felében újabb lényegi módosításokat ismertettek.

Ezek keretében idén debütál a DTM-ben a push-to-pass rendszer. Ez a fogalom elsősorban az IndyCar-rajongók számára csenghet ismerősen, de a célja nagyjából hasonló, mint volt a Forma-1-ben a KERS-nek vagy a Formula-E ötödik szezonjára bevezetett támadási módnak. A rendszer a versenyzők számára egy-egy aktiválás alkalmával plusz 30 lóerőt biztosít több üzemanyag befecskendezésével – egy verseny folyamán összesen 12 alkalommal lehet majd élni ezzel a lehetőséggel.

Emellett új, szélesebb hátsó szárnyak fognak felbukkanni az autókon, aminek lényegi eleme lesz a DRS. A Forma-1-ből is ismert állítható hátsó szárnyra vonatkozó előírások számottevően megváltoztak, ugyanis a korábbi egy, illetve két másodperc helyett már elegendő három szekundumon belül autózniuk a versenyzőknek az előttük haladóhoz képest ahhoz, hogy aktiválhassák a rendszert.

Jelentősen változik az autók minimumsúlya is, ami az eddigi 1031 helyett csak 981 kilogramm lesz. Ennek és a lóerőszámot tekintve erősebb motoroknak köszönhetően kedvezőbb, 1,6 kilogramm/lóerős súly-lóerő arány alakul ki, aminek révén bizonyos pályákon az autók akár a 300 kilométer/órás sebességet is elérhetik.

A DTM 2019-es szezonja május első hétvégéjén, a Hockenheimringen rajtol majd el.

Fotó: BMW Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7914570464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása