WTCR - IDÉN IS OTT LESZ A RAJTRÁCSON A TEAM MULSANNE

03718010_11530_1.jpg

Az olasz csapat bejelentette, hogy 2019-ben is folytatja WTCR-programját – két Alfa Romeo Giuliettát fog indítani, de versenyzőit még nem nevezte meg.

2018-ban két túraautós klasszissal, Fabrizio Giovanardival és Gianni Morbidellivel nevezett a Túraautó Világkupába (WTCR) a Team Mulsanne, de az évet már Kevin Ceccon és Luigi Ferrari kettősével fejezte be. Az alfások közül egyértelműen Ceccon volt a legeredményesebb, aki többek között a suzukai pole pozíciójának és futamgyőzelmének köszönhetően tizennegyedik lett az egyéni összetettben, pedig csak a futamok felén vett részt.

A Team Mulsanne-nál a téli szünet beköszöntével sem állt le a munka: folytatták az autó fejlesztését, sőt egy privát teszt keretében, a vallelungai aszfaltcsíkon pályára is vitték a Giuliettát a karácsonyi ünnepek előtt Cecconnal, Tom Coronellel, Ma Qing Huával és Jono Lesterrel a volánnál.

A minap pedig megerősítette az olasz csapat, hogy 2019-ben is indít a WTCR-ben két Alfa Romeót.

„A 2018-as szezon igencsak sűrű és intenzív volt, de sikerekben gazdag is. Talán pihenhettünk is volna, de inkább folytattuk a munkát azért, hogy készen álljunk a 2019-es WTCR-szezon jelentette kihívásokra” – nyilatkozta Michael Cerruti, a Romeo Ferraris csapatmenedzsere. – „Az előző tél folyamán az élvezte a prioritást, hogy elkészítsük ügyfeleink autóit, amik aztán Amerikában és Kínában győzni is tudtak. Ezen a télen pedig már a WTCR-re is koncentráltunk azon túl, hogy válaszoltunk a Japánból és Ausztráliából érkezett megrendelésekre.”

Cerruti emellett elárulta, hogy hamarosan bejelentésre kerülnek a Team Mulsanne versenyzői, illetve véglegesítik a kontinentális programjaikat – a korábbi versenyző arra is tett utalást, hogy az Alfa Romeo Giulietta TCR iránt a TCR Európa-kupában is van érdeklődés.

Fotó: Clement Marin / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9114569008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása