FE - AZ AUDI DTM-PILÓTÁJA URALTA A MAROKKÓI TESZTET
Formula-E 2018/2019: Marrakesh ePrix - Újoncteszt

20190114140816w6i3147.jpg

A csapatok számára a szombati ePrix-vel nem ért véget a munka, ugyanis vasárnap lebonyolították a második szezonközi tesztet is a 2018/2019-es idényben, amin az első három helyen három különböző csapat zárt. Élen az Audi, utána a Techeetah és a Dragon, és ezúttal sem volt hiány női versenyzőkben.

Nico Müller, az Audi DTM-pilótája bizonyult a leggyorsabbnak mind délelőtt, mind délután a marrakeshi pályán, 1:17.074-es idejével pedig bő egy tizedet vert James Rossiterre, aki a Techeetah versenygépét vitte pályára, míg harmadikként Antonio Fuoco zárt a Dragon Racing autójával. Az olasz pilótát Nyck de Vries (Virgin) és Jann Mardenborough (Nissan e.dams) követte, míg a hatodik helyre Tatiana Calderón ért oda, aki Rossiterhez hasonlóan a Techeetah-nál vezetett – a holland pedig annak ellenére zárt ilyen előkelő helyen, hogy 90 percet elbukott a délelőtti etapban egy felfüggesztéstörés miatt.

Calderón mögött Bruno Spenglerrel (BMW Andretti), Raffaele Marciellóval (HWA), Arthur Leclerc-rel (Venturi) – Charles Leclerc öccsével –, valamint Norman Natóval (Venturi) egészült ki az első tíz. A Williams F1-es csapatától való távozását követően lázasan állás után kutató Sergey Sirotkin 11. lett a Mahindrával, akin kívül a mezőny második feléből még a másik hölgy résztvevő emelendő ki: a brit F3-ból ismert Jamie Chadwick a 21. legjobb időt futotta a NIO-val.

A teszt – amin csak és kizárólag Formula-E-szűz pilóták vettek részt – többször is előkerült a piros zászló: először törmelék, később pedig Norman Nato, majd Jamie Green balesete miatt.

A teszt végeredménye:

e-Formel.de on Twitter

Accumulated results of #FERookieTest - here's the top 10 drivers: 1. @nico_mueller 2. @Rossiterracing 3. @Anto_Fuoco 4. @nyckdevries 5. @Jannthaman 6. @TataCalde 7. @BrunoSpengler 8. @Real_RMarciello 9. @arthur_leclerc7 10. @NatoNorman #FormulaE @FIAFormulaE #FEtesting

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6814562650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása