FE - VERGNE: „IDIÓTA VOLTAM A RAJTNÁL”

201901121951161017095112-lat-20190112-r3i5828.jpg

A regnáló bajnok Jean-Éric Vergne elismerte, hogy agyament kísérletre adta a fejét, amikor a már nem létező belső íven próbált meg beszúrni Sam Bird volt a marokkói verseny rajtját követően. A Techeetah franciája meglátása szerint ezzel egy győzelemtől fosztotta meg önmagát.

Győzelmi esélyesként vághatott neki az ötödik szezon második ePrix-jének az előző idényt fölényesen domináló Jean-Éric Vergne – azonban a francia már az első kanyarban leírta magát, miután megpördült annak eredményeként, hogy egy túlságosan agresszív manőverrel próbálta átverekedni magát a pole pozíciós Sam Birdön.

Ezzel a Techeetah pilótája nem csak magának okozott kisebb zűrzavart – ugyanis visszaesett a 19. helyre –, hanem a középmezőny tagjainak is, de szerencsére komolyabb baleset nélkül zajlott le az első kör. Vergne pedig ezt követően egészen az ötödik helyig tudott felzárkózni, amiben persze az is közrejátszott többek között, hogy a BMW-k összezördülésével Da Costa – aki egyébként utólag magát okolta a balesetért – kiesett a versenyből.

201901121954471017095376-lat-20190112-als0572.jpg

A Techeetah versenyzője a leintés után, a sajtó előtt tanúsított megbánást: „Idióta voltam. Mindig próbálok behatolni a résbe, ahogyan azt csináltam például a tavalyi New York-i futamon Seb [Sébastien Buemi – szerk.] ellen, de azt hiszem, az idei autó egy kicsit másképpen működik. Nyilvánvaló módon nem akartam nekiütközni Samnek [Sam Birdnek – szerk.], elrontva ezzel az ő versenyét meg a sajátomat is és kockáztatva egy büntetést a következő versenyre” – kezdte magyarázatát Vergne.

„Teljesen belülre mentem, majd megpördültem, mert a másik kiút az lett volna, ha mindkettőnket kiütöm a versenyből. Szükségtelen megmozdulás volt a részemről, mert megvolt a tempóm ahhoz, hogy akár még nyerjek is. Folyamatosan zárkóztam fel a BMW-kre, miközben megelőztem 15 autót, ráadásul ugyanannyi energiám volt, mint nekik. Ez pedig megmutatta, hogy igencsak erős volt a tempóm. Nem lett volna szükségem arra, hogy már az első kanyarban első legyek ahhoz, hogy nyerjek. Hiba volt ez a részemről, és nem fog újra megtörténni” – idézi a motorsport.com a Forma-1-et is megjárt francia további gondolatait.

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7114560196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása