F1 - PÉREZNEK MEGGYŐZŐBB VOLT A RACING POINT A MCLARENNÉL

sergio_perez_f1_grand_prix_mexico_uv0xcr8ojzjx.jpg

A mexikói versenyző elárulta, hogy a McLaren ismét igényt tartott volna a szolgálataira, ám a wokingiak kosarat kaptak tőle, mivel a Racing Pointnál maradt.

Sergio Pérez és a McLaren útjai egyszer, 2013-ban már keresztezték egymást, ám miután a mexikói nem felelt meg az elvárásoknak, a wokingiak egy év után menesztették őt, pedig már akkoriban sem a versenyképességével volt híres a csapat. Végül Péreznek, akinek ekkortájt kis híján derékba tört a karrierje, a Force India – mostani nevén a Racing Point – dobott mentőövet, és a nyolcszoros dobogós azóta is a silverstone-i együttest erősíti.

Az átigazolási piacon történő mozgolódásokkal párhuzamosan a McLaren főnöke, Zak Brown elárulta, hogy Pérez is ott van a potenciális Stoffel Vandoorne-pótlók listáján, ám a két fél újbóli együttműködésére nem került sor, a GP2 2010-es ezüstérmese nem váltott csapatot 2019-re.

Igaz, egy ideig még a csapat jövője is veszélybe, amikor a tavalyi Magyar Nagydíj előtt csődeljárás alá vonták a csapatot, de végül egy konzorcium, amit Pérez leendő csapattársának, Lance Stroll-nak az édesapja vezet, megmentette.

Pérez pedig nem olyan régen elárulta, hogy valóban megkeresték újra a McLarentől, de szerinte a Racing Pointnál jobb jövő vár rá, így nemet mondott: „Nagyszerű csapat a McLaren, de a jövő kapcsán a Racing Point meggyőzött engem. Már jó néhány éve szolgálom a csapatot, kényelmesen érzem magam itt, és fényes jövőre van kilátás. Nagyon sok mindenen mentem keresztül a csapattal, többek között egy csődeljárási procedúrán és egy tulajdonosváltáson, és úgy éreztem, hogy van még mit tennem a csapatért, így örülök, hogy még egy évre elköteleztem magam” – idézi a motorsport.com Pérez gondolatait.

„Készen állok arra, hogy legjobb éveimet ennél a csapatnál töltsem el, ahogyan arra is, hogy a következő lépést együtt tegyük meg. Ez a legfőbb célunk” – zárta mondandóját a 28 esztendős versenyző.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114560818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása