FE - BIRD SÉRÜLT AUTÓVAL HAPPOLTA EL A MARRAKESHI POLE-T
Formula-E 2018/2019: Marrakesh ePrix - Időmérő edzés

dwtug_jx4aaj5wy.jpg

Nem volt hiány drámában és váratlan fordulatokban a Marrakesh ePrix időmérő edzésén: Sam Bird azok után szerzett pole-t, hogy a Super Pole-t sérült autóval kellett teljesítenie, egy bizarr boxutcai balesetnek „köszönhetően”.

Egy kisebb baleset borzolta fel a kedélyek a harmadik csoport időmérőjét követően: történt ugyanis, hogy a két Virgin-pilóta leparkolt a depóban, azonban erre nem reagált időben a NIO versenyzője, Tom Dillmann, aki így hátulról nekiment Robin Frijns autójának, amely aztán lökött egyet Bird kocsiján is, amin megsérült a diffúzor – azonban szerelésre ekkor már nem volt lehetőség, merthogy Parc Fermé-szabály volt érvényben.

Viszont ez sem állította meg Sam Birdöt abban, hogy megszerezze a pole Marrakeshben, míg 1:17.489-es idejétől mindössze 46 ezredmásodperccel maradt el Jean-Éric Vergne, a Techeetah regnáló bajnoka mögé pedig a bajnoki tabella éllovasa, Antonio Félix da Costa kvalifikált, megelőzve Sébastien Buemit (Nissan e.dams), valamint csapattársát, Alexander Sims-t. Mitch Evans – aki a szabadedzések során a leggyorsabb volt – bejutott a zárószakaszba ugyan, de ott egy hiba miatt nem tudta megmutatni, mire képes, csak hatodik lett a Jaguarral.

Pascal Wehrlein volt az egyik nagy meglepetése az időmérő edzésnek, ugyanis első Formula-E-s versenynapján kis híján továbbjutott a csoportkörből a Mahindra Racing gépével, de végül meg kellett elégednie a hetedik hellyel azt követően, hogy Sims egy harmadik legjobb időmérővel berobbantotta magát a továbbjutó pozíciók közé. Az első tíz sorrendje Frijnsszel, Nelson Piquet-vel (Jaguar) és Jerome d’Ambrosióval (Mahindra Racing) lett teljes.

Többeket is elhagyott a Fortuna Marokkóban, elsősorban az Audit, aminek versenyzői, Lucas di Grassi és Daniel Abt csak a 11. és a 16. rajtkockába állhatnak fel az év második ePrix-jén. Felipe Massa autójában a második edzés után hajtásláncot kellett cserélni, végül mindössze a 15. helyet tudta megkaparintani, miközben a szintén egykori F1-es pilótára, Stoffel Vandoorne-ra az időmérő közben sújtott le a technika ördöge: egyszer csak megállt az autója, így a belgának csak a rajtrács vége maradt.

A belga elől Vergne csapattársa, André Lotterer, illetve a Dragon Racing újonca, Maximilian Günther indulhatnak azt követően, hogy előbbi a kettes szektorban hibázott, utóbbi meg a 6-os kanyarban tanulmányozta a kelleténél közelebbről a palánkot.

A marokkói verseny magyar idő szerint délután 16 órakor rajtol, és élőben közvetíti az Eurosport 1.

Az időmérő edzés végeredménye:

fe_20182019_mar_q.jpg

Fotó: Envision Virgin Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1114557976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása