A LEGFIATALABB SCHUMACHER KÖVETI KESZTHELYI VIVIENT AZ ÁZSIAI F3-BA

vivienkeszthelyi_davidschumacher_discussion.jpg

Egyre csak gyűlnek az ismert ifjoncok az ázsiai Forma-3 téli szériájában: Keszthelyi Vivien után párja, David Schumacher, azaz a legkisebb Schumacher-sarj és a Red Bull támogatását élvező Dan Ticktum is befutott.

Még egy hét sem telt el azóta, hogy bejelentették, hogy az idáig a túraautózás világában és az Audi akadémiáján pallérozódó Keszthelyi Vivien – látva a DTM-ben a jövő kapcsán uralkodó bizonytalanságot – szakágat váltott 2019-re, a formulaautózás világában pedig számára a téli ázsiai Forma-3-as bajnokság jelenti számára az első lépcsőfokot, sőt lehet, hogy idén további tapasztalatokra tehet szert, amennyiben beválasztják a kizárólag női pilótákat felvonultató W Series-be.

vivienkeszthelyi_f3asianchampionship_winterseries_announcement_bar_1_1.jpg

Azonban a minap kiderült, hogy annyira nem lesz egyedül ázsiai kalandja során a debreceni születésű ifjú hölgyversenyző, ugyanis párja, David Schumacher – akivel már több mint egy éve áll kapcsolatban – is próbára teszi magát a kilenc futamból álló és a mostani hétvégén, a thaiföldi Buriramban rajtoló bajnokságban. A német Forma-4-es bajnokság tavalyi legjobb újonca a Pinnacle Motorsporttal indul, hasonlóan a spanyol F4-es bajnokhoz, Amaury Cordeelhez.

Viszont Keszthelyi – aki már a puszta bemutatkozásával is történelmet, miután korábban női versenyző még sosem versenyzett ennyire magas szinten a formulaautós szakágban – leszögezte, hogy az elkövetkezendő hetekben neki és Schumachernek is a tanulás, a tapasztalatszerzés és a versenyzés lesz az elsődleges: „Sokan kérdezték a baráti körünkből, hogy milyen kihatással lesz a kapcsolatunkra, hogy egy sorozatban indulunk. Ennek nincs jelentősége, hiszen mindketten a karrierünket tartjuk szem előtt és egy profi autóversenyzőnél elengedhetetlen, hogy külön tudja választani a magánéletet a versenyzéstől. Amellett, hogy a legjobb eredményt szeretnénk elérni, más céllal vágunk majd neki az első Forma-3-as sorozatunknak. Davidnek már van tapasztalata ebben a formula kategóriában, neki az autó megismerése a fő cél. Nekem ez lesz az első formaautós bajnokságom, így én a tapasztalatszerzést, a vezetéstechnika elsajátítását és a W Series-re való felkészülést tartom elsődlegesnek.”

vivienkeszthelyi_davidschumacher_f3asianchampionship_announcement.JPG

Ezt szem előtt tartva „a két versenyző még Európában elbúcsúzott egymástól és külön érkezett Ázsiába, Thaiföldre szombaton. Bár mindketten ugyanabban a bajnokságban érdekeltek, a felkészülést külön kezdik majd meg csapataiknál”, írja a VRS Sport által kiküldött sajtóközlemény, amely arra is kitér, hogy Keszthelyi is Schumacher legközelebb január 9-én találkozhat, a versenyhétvége előtti tesztek alkalmával.

Ennek kapcsán azonban a GT4-es Audi Sport R8 LMS Cup újonc kategóriájának tavalyi győztese leszögezte, hogy már ez az időszak sem a közös időtöltésről, hanem a felkészülésről fog szólni: „Már eddig is hozzászoktunk ahhoz, hogy nem tölthetünk minden percet együtt. Ez az időszak a fejlődésről és a karrierünk építéséről szól. Mindketten a vezetésre szeretnénk koncentrálni és arra, hogy a legjobb eredményt érhessük el.”

30458f68bf21cc8c8db5d2cbe86ba9e7.jpg

Az ismertebb nevek közül azonban nem csak Keszthelyit és David Schumachert láthatjuk az ázsiai Forma-3 téli sorozatának mezőnyében, ugyanis arról a hírről is kedden szerezhetett tudomást a nagyérdemű, miszerint Daniel Ticktum, a Red Bull Junior Team ifjonca is indul a bajnokságban, a Hitech GP színeiben – az utánpótlás sorozatokban jól ismert csapat csatasorba állítja még a Pro Mazda regnáló bajnokát, Rinus VeeKay-t, a délkelet-ázsiai Forma-4 tavalyi bajnokát, Alessandro Ghirettit, valamint Pavan Ravishankart.

„Már nagyon várom, hogy részt vehessek ebben a bajnokságban. Az a fő oka annak, hogy bevállaltam, hogy gyűjtsek néhány szuperlicensz-pontot, de az extra pályán töltött időből is profitálni fogok a két tekintéllyel bíró pályán” – utalt arra Ticktum rövid nyilatkozatában, hogy bizony, aki behúzza ebből a három fordulóból álló téli szériát, az tíz F1-es szuperlicensz-ponttal gazdagodik, ami speciel jól jönne az ígéretes brit tehetségnek.

Ahogyan azt már említettük, Thaiföldön indul a bajnokság, aztán két sepangi hétvégét rendeznek még: egyet a jövő héten, egyet pedig február 23-24-én.

Fotó: VRS Sport Média, Macau GP Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8314548054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása