F1 - KUBICA: „NEM VOLT KÖNNYŰ NEMET MONDANI…”

robert_kubica_f1_grand_prix_abu_dhabi_previews_2udilwxxxiwx.jpg

A Williams színeiben nyolc és fél évnyi kihagyás után visszatérő Robert Kubica elárulta, hogy nehezen mondott nemet a Ferrari fejlesztőversenyzői ajánlatára.

Néhány hónappal ezelőtt több sajtóértesülés is világot látott annak kapcsán, hogy Robert Kubica is esélyes arra, hogy a Ferrari fejlesztőversenyzője legyen 2019-ben, miután Antonio Giovinazzi és Daniil Kvyat is távoztak Maranellóból – előbbi a Sauberhez távozott, míg utóbbi bő egy év után a Toro Rossóhoz tért vissza. Azonban a 2008-as Kanadai Nagydíjon győzedelmeskedő lengyel versenyző a Williamshez írt alá, ahol az újdonsült Forma-2-bajnok, George Russell csapattársaként fog versenyezni.

„Tudtam, mit szeretnék csinálni, de néha a dolgok komplikáltabbak, mint amilyennek kívülről látszanak. Volt néhány lehetőségem, amikről azt gondoltam, hogy érdekesek, így nem volt könnyű nemet mondani. Versenyző vagyok végül is, s habár már egy ideje nem versenyeztem, kifizetődő volt a mentalitásom. Örülök, annak, hogy végül így döntöttem, mert nagy kihívásnak ígérkezik” – idézi a lengyelt a motorsport.com.

Korábban Kubica megerősített egy szintén ferraris pletykát, miszerint a 2011-es ralibalesete előtt jó esélyei voltak arra, hogy 2012-től Fernando Alonso oldalán átvegye Felipe Massa helyét az olaszoknál, olyannyira, hogy már szerződést is kötött velük. A Williamsszel kötött szerződése értelmében pedig a 2010-es Abu Dhabi Nagydíj óta először fog részt venni F1-es futamon a 2019-es melbourne-i szezonnyitó alkalmával.

A lengyelnek viszont meggyőződése, hogy felkészült a Forma-1-es visszatérésre, és arra, hogy a szériában megkezdje pályafutása második fázisát, ugyanakkor hozzátette, hogy még sokat kell dolgoznia, ugyanis fejlesztőversenyzői pozíció után lesz újra versenyző.

„Amikor vezettem az autót, azt kellett észben tartanom, hogy minőségi információkat és visszajelzéseket kell nyújtanom, továbbá azt, hogy képes vagyok a jó tempóra anélkül, hogy bármit is kockáztatnék. Most viszont már változtatnom kell egy kicsit ezen a hozzáálláson, mert már többet kell dolgoznom a csapatért és magamért is. Különböző dolgokra kell odafigyelnem, amik hasznosak lehetnek, amikor versenyzem. Ez pedig egy másfajta megközelítést igényel” – mondta Kubica.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7814536468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása