BIZTATÓAN KEZDTÉK A MAGYAR TÚRAAUTÓSOK A SZILVESZTER RALLYE-T
Szilveszter Rallye 2018: 1. nap

2018-szilveszter-rallye-olah-gyarfas2.jpg

Túl van az első két gyorsasági szakaszon és az első versenynapon a Szilveszter Rallye mezőnye: cseh versenyző az élen, a magyar túraautósok, Jedlóczky L. Márk és Nagy Norbert pedig a legjobb tíz-tizenöt környékén ólálkodnak.

48428297_2201518706731360_1354228258152906752_n.jpg

A csütörtöki pályabejárást és tesztet követően, pénteken elrajtolt a jubileumi, 20. Szilveszter Rallye a Hungaroringen, és a versenyzők hatból két szakaszt le is tudtak. Az első nap után cseh-magyar csata bontakozott ki a vezetésért az első két szakasz győztesei, Ondrej Bisaha és Velenczei Ádám között, majd a skodás duót körülbelül 20 másodperces lemaradásban ifj. Kiss László követ a Ford Fiestájával.

„Érzésre is egyre jobban megyünk, és ahogy látom, az időnk is javult. Miután régen mentünk, hiányzik még a kilométer, de igyekszünk holnap tovább gyorsulni” – értékelte röviden a napot Velenczei.

„Egyre jobban érezzük magunkat, ám néha háromhengerezik az autó. Ha holnapra sikerül kiküszöbölni a hibát, odatesszük magunkat, aztán majd meglátjuk, mindez mire lesz elég” – nyilatkozta az első két szakaszt követően ifj. Kiss.

49182421_1045316422308192_8502055579689156608_n.jpg

Ami a túraautós érdekeltségeket illeti, Jedlóczky L. Márk biztató teljesítmény után a 10. helyen áll a Hadik Rallye Team Ford Fiestájával, Nagy Norbert a Mitsubishi Lancer EVO-val pedig a 16. pozícióban várja a folytatást, Tim Gáborék Peugeot-ja mögött. A Zengő Motorsport WTCR-csapatának versenyzője számára kissé problémásan alakult az indulás, ugyanis a tesztet követően motorproblémák merültek fel az autóban, amiket végül egy, az éjszaka folyamán beszerezett csereautóval sikerült orvosolni.

Nagy Norbi a délutáni etapjáról fedélzeti kamerás élő közvetítést is biztosított Facebook-követőinek:

Nagy Norbert

Nagy Norbert was live.

A mezőny legismertebb hölgypilótái közül Vogel Adrienn 95., Krajnyák Petra 146. a KIA Picantóval két szakasz után.

2018-szilveszter-rallye-olah-gyarfas1.jpg

Az eseményen a 204 induló mellett az MNASZ, azaz a Magyar Nemzeti Automobil Szövetség elnöke, Oláh Gyárfás is tiszteletét tette. Oláh amellett, hogy a rajtceremóniák során főszerepet vállalt, elismerően beszélt az évbúcsúztató eseményről: „Mára ráadásul egy nemzetközileg is elismert viadal vált belőle, nem véletlen, hogy az idei versenyen hat ország képviselteti magát. Úgy érzem, ha a Szilveszter Rallye bekerülne a hivatalos bajnoki versenynaptárba, azzal elveszítené a lényegét, azaz a tét nélküli, látványos, a nézőknek szóló száguldás élményét. Ez így jó, hogy van, hiszen már mindenki felszabadultan versenyezhet ezen a nagy látogatottságú, évzáró, parti jellegű viadalon.”

Az MNASZ-elnök azt is hozzátette, hogy sajnálja, hogy az idei vonalvezetésből kimaradtak a külső szakaszok, de ennek kapcsán elmondta, hogy „Sajnos az M3-as autópályán, illetve a környékén elkezdett építkezés alapvetően határozta meg azt, hogy a szervezők milyen nyomvonalat tervezhettek az idei Szilveszter Rallye-ra. Ne felejtse el senki, ez már az idei F1-es Magyar Nagydíjnál is komoly gondokat okozott. Mivel a hatóságok nem adtak engedélyt bizonyos külső részek használatára, így át kellett rajzolni a nyomvonalat, hiszen majdnem a teljes külső részt el kellett hagyni, köztük a nagyon népszerű benzinkutas részt, és a versenyt jórészt a Hungaroring belsejére kellett korlátozni. A szervezők azonban megoldották ezt a feladatot, hiszen egy új, izgalmas nyomvonala lett a viadalnak, ami nemcsak látványos a nézők számára, de egyben biztonságos is a versenyzőknek.”

Szombaton, az alábbi menetrendnek megfelelően folytatódik a 20. Szilveszter Rallye:

  1. gyorsasági szakasz 5,75 km 09:05 (első autó) – Hungaroring külső
  2. gyorsasági szakasz 11,1 km 09:20 (első autó) – Hungaroring belső (körgyors)
  3. gyorsasági szakasz 5,75 km 12:00 (első autó) – Hungaroring külső
  4. gyorsasági szakasz 11,1 km 12:15 (első autó) – Hungaroring belső (körgyors)

A részletes eredmények a rallylive.hu oldalon érhetőek el.

Fotó: Molnár Ádám / Szilveszter Rallye Kommunikáció, Ondrej Bisaha / Facebook, Nagy Norbert / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8314519954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása