FE - MÁR HÁROM VERSENYZŐ KILÉTE BIZTOS A 2019/2020-AS SZEZONRA

page1_4.jpg

Rendkívül korán megérkeztek az első bejelentések a Formula-E hatodik szezonjára: a regnáló bajnok Jean-Éric Vergne hosszabbított a DS Techeetah-val, a mezőnyhöz jövőre csatlakozó Porsche pedig bejelentette egyik versenyzőjeként a szériát korábban inkább kevesebb, mint több sikerrel megjárt Neel Janit.

Noha még az új éra kezdetét jelentő ötödik szezon is csak szombaton, azaz december 15-én veszi kezdetét a Formula-E-ben, máris akad három versenyző, akinek jövőre is biztos helye van a szériában. Felipe Massa az egyik, de róla már májusban tudni lehetett, hogy három évre szóló szerződést írt alá a Venturi csapatával.

Meet the Driver: Neel Jani is Porsche's first Formula E Driver.

Electrifying news! Neel Jani is going to be one of our Formula E drivers. The Le Mans winner will enter the electric street racing series in collaboration with Porsche starting in the 2019/20 season. Watch the video and get to know our upcoming high voltage driver.

Aztán pénteken délelőtt a Porsche bejelentette, hogy a mezőnyhöz a 2019/2020-as szezontól csatlakozó gyári alakulat egyik gépét az a Neel Jani fogja terelgetni, aki már tavaly is próbálkozott a Formula-E-ben, azonban két forduló után távozott a Dragon Racingtől, helyét pedig a háromszoros túraautó-világbajnok José Maria Lopez vette át.

A 35 esztendős svájci pilóta neve elsősorban a sportautózás és a megbízhatósági versenyzés világából lehet ismerős. 2013 óta áll a Porsche alkalmazásában, így a német márka WEC- és Le Mans-i sikereiből is kivette az oroszlánrészét 2016-ban Marc Liebbel és Romain Dumas-val együtt, előbb a 24 óráson aratott győzelemmel, aztán a bajnoki címmel. Azonban 2017 végén a Porsche hátat fordított a WEC-nek, de ennek ellenére Jani maradt a sorozatban, a Rebellion Racing LMP1-es csapatával.

„Semmi kétség afelől, hogy Neel a megfelelő ember arra, hogy része legyen az új technológiailag meghatározó trendnek megfelelő programunknak. Nem csak tempója, hanem együléses tapasztalata is van. Versenyzett már a Formula-E-ben is, továbbá Weissach-ban is jól beilleszkedett fejlesztőversenyzőként” – fogalmazott Jani leigazolási kapcsán a Porsche Motorsport alelnöke, Fritz Enzinger.

„Már nagyon várom pályafutásom ezen szakaszát. Sokat jelent számomra az, hogy a Porsche Motorsportnak ez már a második projektje, aminek a kezdetektől fogva a része lehetek. Mind technikai, mind vezetési szempontból hatalmasok a kihívások, és ellenfeleinknek már számottevő tapasztalata van. Sok munka áll még előttünk, de már nagyon várjuk” – tette hozzá Jani.

Egyelőre nem tudni, ki lesz a svájci csapattársa, de a motorsport.com máris bedobta a Forma-1-ből bő egy szezon után távozott Brendon Hartley nevét, aki továbbra is marad a Porsche gyári versenyzője.

Jean-Eric Vergne on Twitter

� Big News today! Super happy to tell you that I signed a multi year deal with @dstecheetah ! A big thanx to all my team to always believe in me, great future ahead of us! @dsperformance #JEV25 #DSTecheetah

A délutáni órákban pedig a DS Techeetah csapata – ami a negyedik szezonban a második lett a konstruktőri értékelésben – jelentette be, hogy új, több évre szóló szerződést írt alá bajnok pilótájával, Jean-Éric Vergne-nyel – a Forma-1-et is megjárt franciáról úgy tudja a motorsport.com, hogy a kontraktus legalább további két szezonra vonatkozik.

„Először is köszönöm a DS Techeetah-nak, amiért mindig is hittek benne. A csapat számomra már az otthont és a családot jelenti az előző pár közös szezont követően, és valami fantasztikus, hogy velük folytathatom a versenyzést. A legutóbbi szezonban hihetetlen dolgokat értünk el az egyéni bajnoki címmel, és most mindenki még több sikerre van kiéhezve a csapatnál. A hosszabbítás pedig nekem és a csapatnak is jó, hiszen így hosszú távra szóló stratégiát dolgozhatunk ki együtt” – nyilatkozta Vergne.

„Örömmel jelentjük be, hogy egy új, több évre szóló kontraktust ütöttünk nyélbe Jean-Éric-kel. Kulcsszerepet játszott eddigi sikereinkben, az pedig mindannyiunk számára különleges pillanat volt, amikor megszerezte a bajnoki címet. Már a harmadik szezon óta velünk van, így a csapat építésében is nagyon fontos része van” – mondta a csapat elnöke, Edmund Chu.

Sajnos, momentán nincs elég időnk arra, hogy külön előzetest áldozzunk ennek az egyébként nagyon izgalmasnak ígérkező szezonnak, így az alábbiakban ismertetjük a Riyadh ePrix szombati menetrendjét, és természetesen a hétvége folyamán megpróbáljuk felhívni a figyelmet a legfőbb változásokra:

  • 05:00-05:45: Első szabadedzés
  • 07:05-07:35: Második szabadedzés
  • 08:50-09:55: Időmérő edzés és Super Pole (ÉLŐ: Eurosport 1)
  • 13:05-13:50: Futam (45 perc + 1 kör; ÉLŐ: Eurosport 1)

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7614484058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása