WEC - BUTTON KIHAGYJA SEBRINGET ÉS SPÁT

45953466621_e7b55072ff_k.jpg

Az SMP Racing LMP1-es csapata hétfőn megerősítette, hogy 2009 F1-világbajnoka, Jenson Button kihagyja a WEC-szuperszezon következő két versenyét. Legközelebb Le Mans-ban láthatjuk viszont a WEC-ben a brit pilótát.

Minden jel arra mutat, hogy a jövőben Jenson Buttonnál a számára már a debütáló évében bajnoki címet hozó Super GT fog prioritást élvezni, erre utal a brit legutóbbi döntése. Ahogyan az történt 2018-ban, úgy 2019-ben is kihagyja az Endurance Világbajnokság (WEC) spái fordulóját, mivel átfedésben van a japán széria idényének második fordulójával, amit a Fuji Speedwayen tartanak.

A sebringi 1000 mérföldest pedig azért hagyja ki az SMP Racing színeiben a 2009. évi F1-es szezon győztese annak ellenére, hogy a múlt héten kiadott nevezési listán még szerepelt a neve, mert a Super GT-ben lesznek tesztelési kötelezettségei. Ezen információk értelmében Buttont legközelebb a június közepén esedékes Le Mans-i 24 óráson láthatjuk majd újra a WEC-ben versenyezni.

„Mindig is egyértelmű volt, hogy nem lesz könnyű feladat összeegyeztetni a WEC-t és a Super GT-t. Ugyanakkor az SMP Racinggel való versenyzés egy nagyszerű lehetőséget biztosít, amit nem tudok feladni. A sanghaji dobogó hihetetlen teljesítmény és előrelépés a csapat részéről, így a továbbiakban is azon leszünk, hogy még ennél is nagyszerűbb eredményeket érjünk el” – nyilatkozta a motorsport.com-nak Button, aki jövőre a WEC és a Super GT mellett az F1 paddockjában is gyakori vendég lesz, csak a Sky Sports F1 szakértőjeként.

Egyelőre még nem tudni, hogy a sebringi és a spái versenyeken ki lesz Vitaly Petrov és Mikhail Aleshin csapattársa a #11-es autóban, de a globális szakportál szerint az SMP számára opciót jelenthet a Williams F1-es csapatának korábbi pilótája, Sergey Sirotkin. Ami a #17-es rajtszámú BR Engineering BR1-est illeti, ott várhatóan marad a Matevos Isaakyan, Egor Orudzhev és Stephane Sarrazin alkotta trió.

Fotó: SMP Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr514470252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása