F2 - EGY LÉPÉS VÁLASZTJA EL A FORMA-1-TŐL SCHUMACHER FIÁT

dtanpuawsairvjw.jpg

Kedden bejelentették, hogy szintet lép az idei Forma-3-as Európa-bajnok, Mick Schumacher: a 19 éves német jövőre szintet lép, és a Forma-2 indul, ám marad a Premánál. Azonban nem ő az egyedüli: Nikita Mazepint is előléptették az ART GP-nél.

Látványos formajavuláson esett át 2018-ban Mick Schumacher: a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia az első másfél szezonjában nem igazán tudott maradandót alkotni a Forma-3-as Európa-bajnokságban, de aztán összekapta magát, és végül nyolc győzelmet szerezve megnyerte a bajnoki a címet, elhappolva azt a Red Bull juniorja, Daniel Ticktum elől.

Ennek meg is lett az eredménye, ugyanis Schumacher jövőre már a Forma-2, azaz a száguldó cirkusz előszobájának mezőnyét fogja erősíteni, a Prema színeiben, ráadásul már a héten, a széria szezon utáni gyakorlásán, Abu Dhabiban elkezdi tesztelni az olaszok F2-es gépét.

„Már nagyon várom, hogy jövőre a Forma-2-ben versenyezzek a Premával, mivel ez az én nézetemben egy logikus előrelépés, ugyanis szeretnék tovább javítani a technikai tapasztalataimon és a versenyzési képességeimen. Nem tudok elégszer köszönetet mondani a Prema családjának azért, amit elértünk együtt, csapatként, különösen ebben az évben” – nyilatkozta Mick Schumacher.

fiaf3-1539514424.jpg

„Üdvözöljük Micket a Forma-2-es csapatunkban 2019-re. Ő egy nagyon tehetséges és odaadással dolgozó versenyző, akivel igazi öröm együtt dolgozni, így már alig várjuk, hogy közösen belevágjunk ebbe a kalandba. A bajnokság egyáltalán nem könnyű, de azt gondoljuk, hogy Micknek már rendelkezik a kellő érettséggel és képességgel” – tette hozzá René Rosin, a Prema csapatfőnöke.

Egyelőre kérdéses, mi lesz a másik ülés sorsa, de a motorsport.com úgy tudja, hogy a csapat – ami 2016-ban Pierre Gasly-val, tavaly pedig Charles Leclerc-rel jutott el a bajnoki címig – egyik idei pilótája, Sean Gelael a Forma-2-ben szeretné folytatni a pályafutását, és minden bizonnyal a héten, csütörtök és szombat között valamikor tesztelni is fogja az autót azt követően, hogy kedden pályára vitte a Toro Rosso F1-es autóját.

Nem csak Schumacher lépett szintet

_r3i2646_4470657.jpg

A keddi nap folyamán azt is bejelentették, hogy Nikita Mazepin, a Racing Point Force India F1-es alakulatának fejlesztőpilótája, aki 2018-ban négy versenyt nyert a GP3-ban és így az összetettben a második lett csapattársa, Anthoine Hubert mögött, jövőre is az ART Grand Prix-nél fog versenyezni, csak már a Forma-2-ben, azaz ő is szintet lép.

„Nikitával való együttműködésünk Forma-2-ben való folytatása abszolút logikus a sikeres 2018-as szezon fényében. Idén folyamatosban harcban volt a futamgyőzelmekért és a bajnoki címért, utóbbira egészen az utolsó hétvégéig esélye volt” – kommentálta a hírt az ART főnöke, Sebastien Philippe. – „Pedig Nikita egy újonc volt a GP3-ban, ennek ellenére a teljesítménye az első naptól fogva figyelemreméltó volt, hiszen már az első versenyen győzni tudott, Barcelonában. Nikitának számos erőssége van: gyors, és folyamatosan arra törekszik, hogy mindenben fejlődjön, bármit is csinál. Biztos vagyok benne, hogy a Forma-2-es csapatunkban is központi szerepet tölthet be, ahogyan az volt a GP3-asban.”

„Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy az ART Grand Prix-vel felléphetek a Forma-2-be. Ez egy természetes előrelépés, az idei GP3-as sikerünk után. Már nagyon várom mindazt a kihívást, ami rám vár az F2-es újoncidényemben” – idézi a közlemény Mazepin szavait.

A motorsport.com információi szerint a hét folyamán nem csak az orosz, hanem az idei évben a Premával a negyedik helyen záró Nyck de Vries is az ART-vel fog tesztelni az év végi teszten, Abu Dhabiban.

Mazepin és Schumacher bejelentésével már három hely is elkelt a 2019-es rajtrácson, ugyanis még hétfőn bejelentették Nobuharu Matsushita visszatérését.

Fotó: Prema, FIA F3 Media, GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114397616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása