F2 - RÉGI ISMERŐS TÉR VISSZA A CARLIN SZÍNEIBEN

_x4i0506_4231517.jpg

Szokatlanul korán kiderült az első 2019-es Forma-2-es pilóta személye: Nobuharu Matsushita egy kihagyott év után visszatér, és a bajnokcsapat Carlinnál folytatja a pályafutását.

Korábban 2015 és 2017 között erősítette a GP2, majd a Forma-2 mezőnyét Matsushita, aki Japán következő Forma-1-es pilótajaként volt kikiáltva, Kamui Kobayashi után. Azonban a japán nem tudott elegendő pontot gyűjteni ahhoz, hogy szert tegyen az F1-es szuperlicenszre – legjobb eredményét 2017-ben érte el, az ART Grand Prix csapatánál, és akkor is csak a hatodik lett.

Ezt követően döntött úgy az őt patronáló Honda, hogy a 2018-as évet Matsushita hazai bajnokságában, a Super Formulában fogja eltölteni: Stoffel Vandoorne korábbi csapatával, a Dandellionnal ugyan a legjobb újonc lett, de ez is csak a tizenegyedik helyre volt elegendő. Most viszont újabb nagy lehetőség nyílik a 25 éves pilóta előtt, ugyanis hétfőn bejelentették, hogy 2019-ben visszatér az F2-be, ahol az idei bajnokcsapatot, a Carlint fogja erősíteni.

A Carlin idén Lando Norrisszal és Sérgio Sette Câmarával állt rajthoz, de miután előbbi jövőre már a McLaren F1-es csapatánál fog versenyezni, egy hely biztosan felszabadult a brit gárdánál, amit most minden bizonnyal Matsushita töltött be. Az még kérdéses, mi lesz a brazil Câmara sorsa azon túl, hogy a McLarennél lesz tesztpilóta.

_56i4814_4444648_1.jpg

„Rendkívül izgatott vagyok amiatt, hogy visszatérhetek a Forma-2-be, mert érzésem szerint itt még befejezetlen ügyem van. A Carlin idén fantasztikus munkát végzett, megnyerte a csapatbajnok címet, és egyéniben is elcsípett egy második helyet. Már ettől a héttől fogva keményen fogunk dolgozni, hogy egy erős csomagot rakjunk össze 2019-re” – nyilatkozta Matsushita.

„Örülünk annak, hogy a csapatunkban üdvözölhetjük Nobuharut a 2019-es F2-szezonra. Ő egy izgalmas versenyző, és hisszük, hogy értékes része lesz a csapatunknak” – idézi a közlemény a Carlin csapatfőnökének, Trevor Carlinnak a szavait. – „Már nyert futamot a bajnokságban, úgyhogy tudjuk, hogy együtt több mint képesek vagyunk arra, hogy igazán erős eredményeket érjünk el. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy újra együtt dolgozhatunk a Hondával.”

Matsushita a Forma-2 szezon utáni tesztjén, Abu Dhabiban csütörtökön, pénteken és szombaton is pályára fogja vinni a Carlin versenygépét.

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7214394428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása