GP3 - MAZEPIN POLE-LAL FARAGOTT A LEMARADÁSÁN
GP3 2018: Abu Dhabi - Szabadedzés, Időmérő edzés

dssuopww0aenj68.jpg

Idei első pole-jával próbálta menteni a menthető a Racing Point Force India F1-es junior pozícióját betöltő orosz ART-pilóta, azonban úgy tűnik, hogy hiába próbál kapaszkodni az utolsó indákba, mivel éllovas csapattársának, Antoine Hubert-nek egy második hellyel meglehet a bajnoki cím szombaton, amire márpedig minden esélye megvan.

_l5r1335_4482734.jpg

Azonban a közép-európai idő szerint a pénteki reggeli órákban lebonyolított szabadedzésen még Giuliano Alesi diktálta a tempót. A Trident francia versenyzője 1:55.676-os idejével 892 ezredmásodpercet adott csapattársának, David Beckmann-nek, illetve ardenes honfitársának, Gabriel Aubry-nak. A Beckmann-Aubry duótól mindössze pár századra elmaradva a negyedik helyen zárt az MP Motorsport színeiben bemutatkozó Jehan Daruvala, akit Aubry csapattársai, Joey Mawson és Sacha Fenestraz követtek.

Az első tíz Leonardo Pulcinivel (Campos Racing), a bajnoki éllovas Anthoine Hubert-rel, valamint további két MP-s versenyzővel, Devlin DeFrancescóval és Richard Verschoorral lett teljes. Hubert csapattársai, Jake Hughes, Nikita Mazepin és Callum Ilott meglehetősen, a 12., a 13., illetve a 19. helyen zártuk – a brit és az orosz pilótáról tudjuk, hogy ők elsősorban már az időmérő edzésre készültek.

A szabadedzés végeredménye:

GP3 Series Official on Twitter

GP3 Round 9 Free Practice classification

_l5r1828_4482779.jpg

Néhány órával később az időmérő edzés Nikita Mazepin első 2018-as pole-ját hozta. A Racing Point Force India F1-es juniorja az 1:54.885-ös idejének köszönhetően egyben a GP3 utolsó pole pozíciós pilótájának mondhatja magát, hiszen jövőre a széria a Forma-3-as Európa-bajnoksággal összeolvadva nemzetközi F3-as bajnokságként folytatja a működését.

Azonban az ART Grand Prix oroszától alig hét századdal maradt el Leonardo Pulcini, míg Anthoine Hubert a harmadik helyre ért oda – így Hubert és Mazepin között a különbség 28 pontosra csökkent az egyéni összetett élén, viszont ez azt jelenti, hogy a szombati futamon Hubert egy második hellyel be tudja biztosítani a bajnoki címet, még akkor is, ha Mazepin futamot nyer és a leggyorsabb kört is megfutja.

Hubert mögé a másik két ART-s, Jake Hughes és Callum Ilott kvalifikált, megelőzve a három tridentest, David Beckmann-t, Giuliano Alesit és Ryan Tvetert, az első tíz meg a camposos Simo Laaksonennel, illetve a jenzeres Juan Manuel Correával lett teljes. Daruvala a remekül sikerült szabadedzés dacára csak a tizenötödik helyen zárt az MP Motorsport gépével.

Az időmérő edzés végeredménye:

GP3 Series Official on Twitter

GP3 Round 9 Qualifying classification

A főversenyt szombaton 9:30-tól rendezik meg közép-európai idő szerint.

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr514390406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása