F2 - RUSSELL IDEI ÖTÖDIK POLE-JÁVAL A BAJNOKI CÍM KAPUJÁBA KERÜLT
Forma-2 2018: Abu Dhabi - Szabadedzés, Időmérő edzés

_54i4772_4482853.jpg

Megállíthatatlan volt a szabadedzésen és a kvalifikáción is a jövőre már a Williams F1-es csapatának színeiben versenyző George Russell, aki Abu Dhabiban az ötödik pole-ját szerezte a 2018-as szezonban, amivel már tényleg csak egy vékony hajszál választja el a bajnoki címtől.

Már eddig is azt mondtuk, hogy George Russell keze már félig rajta van az F2-es bajnoki trófeán, azonban a pénteki események tükrében pláne kijelenthető, hogy ezt a brit innen már csak elrontani tudja. Az ART Grand Prix versenyzője már a 45 perces tréning folyamán magabiztos tempót diktált: 1:51.720-as körével több mint másfél tizedet adott a Charouz Racing System olasz pilótájának, Antonio Fuocónak, aki mögött a honfitárs Luca Ghiotto lemaradása már a hat tizedmásodpercet is megközelítette a Campos-Dallarában.

_54i4668_4482873.jpg

A negyedik helyre kisebb meglepetésre Nirei Fukuzumi ért oda az Arden gépével, megelőzve a premás Nyck de Vries-t, a camposos Roberto Merhit, a charouzos Louis Delétraz-t. A Haas újdonsült juniorját a McLaren F1-es gárdájának 2019-es pilótája, a még carlinos színekben versenyző Lando Norris követte, az első tíz pedig Russell legfőbb kihívójával, Alexander Albonnal és a Russian Time-os Artem Markelovval lett teljes.

Mind az angol-thai, mind az orosz pilóta küzdelmes gyakorlást tudhat maga mögött. A DAMS versenyzője sokat küzdött a 6-7-es, illetve a 14-es kanyarokban, így igazán érdemi kört nem tudott összerakni, ahogyan az ötödik (és minden bizonnyal az utolsó) GP2-es/F2-es évét taposó Markelovnak is meggyűlt a baja azzal, hogy kordában és a pálya határain belül tartsa az autóját.

Az edzés krónikájához hozzátartozik még Daniel Ticktum pályára lépése is – ahogyan arról beszámoltunk, a Forma-3-as Európa-bajnokság idei ezüstérmese, valamint a Makaói Nagydíj kétszeres győztese az Ardennél vette át Maximilian Günther helyét, aki ezentúl pályafutásának Formula-E-s fejezetére fog koncentrálni. Mindenesetre a brit bemutatkozása nem volt valami gördülékeny, utolsóként és 2.5 másodperces lemaradásban zárt.

A szabadedzés végeredménye:

Formula 2 on Twitter

F2 Round 12 Free Practice classification

1:49.251-es idejével nem talált legyőzőre az év utolsó időmérőjén George Russell, idén ötödjére, ami számára négy nagyon fontos extra pontot jelentett, főleg úgy, hogy Alexander Albon csak a nyolcadik helyre tudott kvalifikálni, így a különbség 41 pontosra hízott kettejük – magyarul: ha Russell legalább a nyolcadik helyen zárja a szombati főfutamot, előnye behozhatatlanná válik.

Nyck de Vries huszonöt századdal lemaradva a második helyen végzett, a harmadikra pedig – egy egyelőre nem ismert probléma ellenére – Albon csapattársa, Nicholas Latifi kvalifikált. Artem Markelov valamilyen csoda folytán megzabolázta a vásott versenygépét, ami egy negyedik rajthelyet eredményezett, mialatt Jack Aitken tette teljessé az első ötöt – Russell csapattársa utoljára a Hungaroringen zárt ennyire előkelő pozícióban időmérő edzést.

Delétraz átmentette a jó formáját az időmérőre, és hatodik lett, Lando Norris, Albon, Tadasuke Makino (Russian Time) és Norris csapattársa, Sérgio Sette Câmara előtt. Daniel Ticktum első F2-es időmérőjét a 14. helyen zárta, ami egészen dicséretes, főleg úgy, hogy négy tizeddel meg is előzte csapattársát, Nirei Fukuzumit, aki valószínűleg jövőre a riválisa lesz a Super Formulában.

Az időmérő edzés végeredménye:

Formula 2 on Twitter

F2 Round 12 Qualifying classification

Folytatás szombaton 15:40-től az első futammal, közép-európai idő szerint.

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8214390100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása