DTM - HIVATALOS: TÁVOZIK AUGUSTO FARFUS

dtm-1539358491_1.jpg

Csütörtökön bejelentették, hogy 2019-től Augusto Farfus már nem lesz része a BMW DTM-felállásának. Azonban a brazil nem szakít a bajor márkával, a GT-versenyzés világában folytatják az együttműködést.

Augusto Farfus immár 2007 óta tartozik a BMW családjához: akkor a brazil a német autógyártó WTCC-programjához csatlakozott, 2012-től fogva pedig egészen mostanáig a DTM-felállást erősítette. Azonban a 35 éves versenyző – aki 2013-ban ezüstérmes lett Mike Rockenfeller mögött – négy futamgyőzelem és 104 rajt után úgy döntött, hogy távozik a Német Túraautó Bajnokságból, aminek a hátterében jó eséllyel az is áll, hogy az elmúlt öt évben nem tudott nyerni, továbbá a pontversenyt sem tudta a TOP-10-ben zárni.

A BMW által kiadott kommünikéből kiderült viszont, hogy a két fél útjai nem egészen válnak külön, mivel Farfus 2019-től fogva a nemzetközi GT-versenyzésre fog koncentrálni – a brazil már idén is indult a WEC-ben a bajor márka GTE Pro-csapatával.

„Ez abszolút az én döntésem volt, és örülök annak, hogy a BMW elfogadta, osztotta és támogatta az álláspontomat. Sikeres voltam a DTM-ben, de mindig is nagy rajongója voltam az endurance-futamoknak, így ez egy olyan döntés volt, amit nem a hockenheimi szezonzáró után, hanem annál korábban hoztam meg. Hosszú ideig tartott, mire dönteni tudtam azt követően, hogy kiértékeltem az opciókat, és arra jutottam, hogy ez a megfelelő idő a váltásra, egy új projektre. Már érintett vagyok a GT-ben, de az mindig is csak egy részidős kötelezettség volt” – nyilatkozta Farfus.

„Augusto az egyik legjobb GT-versenyző a világon. Szeretnénk közösen folytatni a sikertörténetünket 2019-ben és a továbbiakban, ami még 2007-ben vette kezdetét” – fűzte hozzá Jens Marquardt, a BMW motorsportrészlegének vezetője.

Azonban, akárhogy is nézzük, a WEC-idények ősztől nyárig tartanak, ráadásul a versenynaptár is eléggé szellős, egyáltalán nem kizárt, hogy – a TouringCarTimes által megszellőztetett pletykáknak megfelelően – Farfus rajthoz áll a WTCR-ben is, egy Hyundaijal.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3314376565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása