WTCR - KIDERÜLT, KI HELYETTESÍTI MONTEIRÓT MAKAÓN

03718008_1mdm9908.jpg

Csütörtökön, a délutáni órákban kiderült a Boutsen Ginion Racing sajtóközleményéből, hogy a két kínai hétvégén már rajthoz állt Ma Qing Hua ülhet be ismét Tiago Monteiro Hondájába.

Ma Qing Hua Ningbo és Wuhan után Makaón is vezetheti Tiago Monteiro Hondáját, miután a portugál pilótának – aki nem mellesleg Japánban, több mint 400 napnyi várakozást követően visszatért a versenyzéshez – még túlságosan kockázatos lenne a szűk és egyáltalán nem veszélytelen utcai pályán versenyeznie az orvosai szerint, viszont 2019-ben a korábbi Forma-1-es pilóta már végleg a magánénak tudhatja az autót.

Ami Mát illeti, a kínai kirándulás meglehetősen kalandosra sikeredett számára, aminek nem éppen örült Yann Ehrlacher vagy Rob Huff, de azért a wuhani harmadik versenyen szerzett egy szép hetedik helyet. Kína első FIA-futamgyőzetésének nem ismeretlen terep Makaó, mivel a WTCC-ben 2014-ben és 2017-ben is indult, legjobb eredménye pedig egy 8. hely, amit még a gyári Citroënnel ért el négy évvel ezelőtt.

03718008_mdm0732.jpg

„Nagyon örülök, hogy visszatérhetek a WTCR-be és a Honda Civic volánja mögé. A Boutsen Ginion Racing egy erős csapat, és akkor is kedves fogadtatásban részesítettek, amikor Kínában versenyeztem. Most, hogy már túl vagyunk az ismerkedésen, remélem, hogy gyorsan fel tudom venni a tempót Makaón, ami az első helyszínen, ahonnan már rendelkezem tapasztalattal korábbról. Már végeztünk együtt a TOP-10-ben, így a cél az, hogy egy erős hétvégét fussunk, tovább fejlődve a ningbói és a wuhani hétvégéhez képest” – idézi a közlemény Ma szavait.

„Örömmel látjuk, hogy Ma Qing Hua Makaón visszatér a csapathoz. Annak ellenére, hogy a csapat, az autó és még a pályák is ismeretlenek voltak számára Kínában, nagyon jó munkát végzett, és mindenhol TOP-10-es tempót diktált, majd Wuhanban szerzett egy jól megérdemelt hetedik helyet. Ez lesz számunkra a legelső alkalom Makaó utcáin, így nagy segítséget jelent számunkra, hogy Ma és Tom [Coronel – szerk.] személyében két olyan pilótánk van, akik ismerik a pályát. Ezt szeretnénk kihasználni, a célunk pedig az, hogy remekül zárjuk az évet” – nyilatkozta Olivia Boutsen, a csapatmenedzser a legújabb hír kapcsán.

A Túraautó Világkupa mezőnye november 15-e és 18-a között, azaz a jövő hétvégén látogat el a Circuit da Guia pályára, amitől – a korábbi évek tapasztalatai alapján – nem éppen állnak távol az olyan fogalmak, mint a káosz vagy a baleset.

Fotó: Marc de Mattia / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4914360797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása