LOPEZ FONTOLÓRA VENNÉ A TÚRAAUTÓS VISSZATÉRÉST

img_3297.JPG

A háromszoros túraautó-világbajnok, José Maria Lopez – aki jelenleg a WEC-ben és a Formula-E-ben versenyez – szívesen visszatérne a túraautózás világába. Az argentin azt is elárulta a TouringCarTimes-nak, hogy ebben a világban az egyik legjobb barátja Michelisz Norbert.

José Maria Lopez 2014 és 2016 között szinte rommá verte a WTCC mezőnyét, összesen három világbajnoki címet összegyűjtve a gyári Citroënnel, aztán a francia gyártóval együtt ő is távozott a bajnokságból. Azóta a 35 éves argentint a WEC-ben és a Formula-E-ben láthatjuk versenyezni: az endurance szériában idáig ötször állhatott dobogóra, a legutolsó versenyt Fujiban nyerni is tudott Mike Conway-jel és Kamui Kobayashival karöltve, ami meg az elektromos formulaautós szériát illeti, az eddigi két szezonja során mindössze egy 3. helyet tudott elcsípni.

Lopez az előző hétvégén, még ha egy kis időre is, de ismét belekóstolhatott a túraautózásba, ugyanis rajthoz állt az argentin Super TC 2000 bajnokság Buenos Aires-i versenyein, amelyek során egy Toyotával osztozott Matías Rossival. A TouringCarTimes-nak adott nyilatkozatában elárulta, hogy határozottan megfontolná a visszatérést.

„Életem legjobb szakasza volt a WTCC-ben eltöltött három év – csak a Le Mans-i pódium és a japán győzelem áll előtte. A túraautózás esélyt adott nekem arra, hogy visszatérjek Európába, ami komolyabb löketet adott a pályafutásomnak. Emellett jó barátságokat is kötöttem, például a Citroën WTCC-csapatának mérnökeivel, a versenyzők között pedig Michelisz Norbival” – folytatta a gondolatait Lopez.

img_3085.JPG

„A WEC-ben volt egy balesetem Silverstone-ban, majd Sanghajban is, emellett igencsak bizonytalan volt a jövőm a Formula-E-ben. Szenvedtem” – fejtette ki gondolatait annak kapcsán az argentin, miképpen telt a WTCC utáni időszaka, hozzátéve, hogy elgondolkodott rajta 2017-ben, hogy visszatérjen a helyi bajnokságba. – „Ma még te vagy a király, de akár már holnap lehetsz. Nem mondom azt, hogy közel voltam a visszatéréshez tavaly, de eljátszottam annak gondolatával. A versenyzés a munkám, a szenvedélyem és az életem. Ha el kell hagynom Európát, tudom, hogy Argentínában mindig akad számomra hely.”

„Egy nap úgyis ez lesz, de ameddig csak tudom, szeretném tartani ezt a szintet. Többé már nem számítok fiatal srácnak, 35 éves vagyok, az LMP1-ben pedig nincs igazán sok veterán pilóta. 150%-ot kell kihoznom magamból ezen a szinten. A családom és a rajongóim azok, akiket hiányolok Argentínából, amikor Európában vagyok. Ezt pedig igazán akkor értékeled, amikor visszamész Európába” – zárta gondolatait „Pechito”.

Fotó: Landek Norbert / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5314357705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása