FE - A HATODIK SZEZONBAN ÉRKEZHET FERNANDO ALONSO?

tgr_0036.jpg

Fernando Alonso az elkövetkezendő majd’ egy év folyamán tüzetesen figyelemmel fogja kísérni a Formula-E-nek, és ha vonzónak találja, a 2019/2020-as szezonban akár már ő maga is ott lehet a rajtrácson – hintette el a hírt az e-racing365.com.

2018 végén hátat fordít a Forma-1-nek Fernando Alonso, azonban egyelőre kérdéses, mit tartogat a folytatás a számára. Az idei évben a Toyota LMP1-es csapatával bemutatkozott az Endurance Világbajnokságban, ahol Sébastien Buemivel és Kazuki Nakajimával karöltve megnyerte a spái hatórás és a Le Mans-i 24 órás versenyt, négy forduló után pedig vezeti a bajnoki összetettet is. A WEC-szuperszezon 2019 júniusáig tart, azonban azt még nem tudni, hogy a két fél hosszabbít-e egymással; mindenesetre a japán gyártó már korábban jelezte efféle szándékát. Azonban Alonso számára újabb opció kezd megnyílni, amellett, hogy a spanyol annak lehetőséget sem zárja ki, hogy hosszabb távon felbukkan az IndyCarban. Az új opció pedig a Formula-E lehet.

Sajtóértesülések szerint az elektromos formulaautós bajnokság elsőszámú embere, Alejandro Agag már egy 10 millió eurós ajánlatot is tett Alonsónak, azonban a spanyol nem fogadta el. Viszont a kétszeres Forma-1-világbajnok kiemelt figyelmet fog fordítani a bajnokság ötödik, szabályváltozásokkal teli új szezonjára, és amennyiben vonzónak találja azt, amit lát, mindenképpen fontolóra veszi, hogy 2019/2020-ra már ő is ott legyen-e az indulók között.

„Barátságos és nem hivatalos módon már megkerestük Fernandót, aki mindig is egyenes volt a beszélgetéseink alkalmával. Remélhetőleg vet majd a bajnokságunkra egy közelebbi pillantást, és értékelni fogja azt, hogy mennyi remek pilóta csap össze a futamainkon, hogy aztán ezt látva ő is csatlakozzon hozzánk. Ezt követően már a csapatok dolga lesz az, hogy egy ennyire nagyszerű tehetség után menjenek, akit mindig szívesen látunk majd” – nyilatkozta a Formula-E szóvivője az e-racing365-nek.

Felmerült az a forgatókönyv is, hogy Fernando Alonso a Nissan e.dams-nál is kiköthetett volna, de a spanyol nem tekint a japán-francia csapatra opcióként, és nem azért, mert a Toyotával való szerződésével összeegyeztethetetlen lett volna, hiszen Sébastien Buemi is párhuzamosan versenyez a két csapatnál. Ennek hátterében az áll állítólag, hogy Alonso a Forma-1 után elsősorban a WEC-programjára akar fókuszálni.

Fotó: Toyota Motorsport GmbH

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4914354989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása