WTCR - VISSZATÉRT KEDV: MULLER 2019-BEN IS FOLYTATNÁ

03718007_ff_0758.jpg

A négyszeres világbajnok franciát jövőre is viszontláthatjuk a Túraautó Világkupa rajtrácsán.

2016 végén, a gyári Citroënnel párhuzamosan Yvan Muller is úgy döntött, hogy visszavonul a túraautózástól. Ehhez képest a négyszeres WTCC-bajnok már a következő évben a Polestar Cyan Racing csapatánál bukkant fel tanácsadóként, majd a katari szezonzárón rajthoz is állt egy TC1-es Volvóval, támogatva Thed Björköt a világbajnoki címért vívott harcban Michelisz Norbival szemben.

03718008_jl25349.jpg

Idén pedig teljes állású versenyzőként, saját csapata színeiben csatlakozott a WTCR mezőnyéhez Muller, de – mint ahogyan azt a Braking News Motorsport-nak nyilatkozva is elmondta – nem önszántából, hanem a csapat miatt tért vissza. A hófehér Hyundai i30-as volánja mögött ehhez képest egészen szép eredményeket produkált, egy versenyhétvégével a szezon vége előtt a tabella második helyét foglalja el, 39 ponttal elmaradva BRC-s márkatársa, Gabriele Tarquini mögött.

„Még nem tudom, hogy fogok-e jövőre versenyezni. Nem fogom azt mondani, hogy nem. Kezdetben idén sem akartam versenyezni, de azt akartam, hogy a csapatom a bajnokságban legyen, amihez viszont az is kellett, hogy én is versenyezzek. Meglepődésemre még élveztem is idáig, nem rossz a tempóm, és úgy tűnik, hogy még mindig képes vagyok a bajnoki címekért harcolni” – nyilatkozta a TouringCarTimes-nak Muller.

03718008_mdm1672.jpg

A túraautós szakportál részéről Neil Hudson úgy értesült, hogy az Yvan Muller Racing a Cyan csapatával való szoros együttműködése révén a jövő évben Hyundaiok helyett új Lynk & Co. 03-asokkal indulhat, miközben a (családi) csapatfelállást Muller és Yann Ehrlacher alkothatják.

Fotó: Francois Flamand, Jean Michel Le Meur és Marc de Mattia / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9514337223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása