INDYCAR - MÉG HOSSZÚ ÉS KEMÉNY KÜZDELEM ELŐTT ÁLL ROBERT WICKENS

10-26-wickens-update.jpg

Még múlt hét csütörtökön töltött fel a közösségi oldalára az augusztusi poconói versenyen súlyos sérüléseket elszenvedett Robert Wickens egy videót, ami általánosan kavart nagy port a közösségi médiában. Olyannyira, hogy alig több mint 24 órával később sajtóközleményt kellett kiadnia néhány részlet tisztázása végett – szó nincs a kanadai ász végleges lebénulásáról, azonban az kétségtelen, hogy még hosszú és rögös az előtte álló, és remélhetőleg a teljes felépülésig vezető út.

Mint az ismeretes, az év egyik legcsúnyább bukását Robert Wickens szenvedte el augusztusban, az IndyCar poconói versenyén, amiben a korábban a DTM-et is megjárt pilótának megsérült gerincvelője, zúzódott a tüdeje, továbbá eltört a mellkasi gerincszakasza, több sípcsont- és szárkapocscsontja, mindkét keze, a jobb alkarja, a könyöke és négy bordája. A kanadai már több műtéten is túlesett balesete óta, rehabilitációja jelenleg is zajlik.

A Schmidt Peterson Motorsport újonca néha-néha ebből a hosszas folyamat megoszt a nagyérdeművel egy-egy rövid részletet, legutóbb ilyenre múlt hét csütörtökön volt precedens. Az akkor feltöltött videóban az látható, ahogyan az ágyról kerekesszékbe való átcsúszással próbálkozott – a videó leírásában egyértelműen kijelentette, hogy még messze van attól, hogy ismét járni tudjon, azonban ekkor hivatkozott először magára paraplégiásként, ezzel sokak ijedtségét kiváltva.

Ezt követően futótűzként ment annak híre a világhálón, hogy Wickens végérvényesen lebénult, lábait már sosem tudja mozgatni. Így az Év Újonca-címet elnyert 29 éves versenyzőnek egy nappal a videó közzététele után ki kellett adnia egy közleményt, amiben tisztázta, hogy korábbi bejegyzésében egy szóval sem erősítette meg azt, hogy bénulása állandó lenne.

Did my first slide transfer as a paraplegic today. My upper body is getting stronger and stronger and hopefully I'll be able to do it unassisted soon. I've only been posting videos of the small movement in my legs, but the reality is I am far away from walking on my own. Some people are a bit confused with the severity of my injury, so I wanted let you know the reality of it. I've never worked harder for anything in my life, and I am giving it all I've got to spark those nerves in my legs. ��

14.6k Likes, 1,710 Comments - Robert Wickens (@robertwickens) on Instagram: "Did my first slide transfer as a paraplegic today. My upper body is getting stronger and stronger..."

„Nem tettem megerősítő bejelentést annak kapcsán, hogy végleg lebénultam. Bénult vagyok, amióta a kerítés tartórúdjának csapódtam Poconóban. Már az SPM által kiadott közleményben is elég egyértelmű volt, hogy gerincvelő sérülésem van, de azt hiszem egyesek nem tudják, mit is jelent ez pontosan, és csak spekulálnak. A „paraplégia” az alsótestet érintő bénulás, ami a sérülés szintjéből függ. Ez a szint nálam T4-es, azaz mellkasi gerincszakaszi. Nem biztos, hogy az emberek örökké paraplégiásak maradnak. Miután a gerincvelői sérülésem nem volt „teljes”, az idegek talán újra megtalálják az utat a lábaim felé. A „nem teljes” azt jelenti, hogy a gerincvelő csak zúzódott” – kezdte gondolatait Wickens.

„A duzzanat a hónapok előrehaladtával csökkeni fog, és aztán megtudjuk, hogy mennyire lesznek képesek regenerálódni az idegek. Az orvosok megmondták nekünk, hogy valamennyi gerincvelő sérülés különbözik egymástól” – ecsetelte tovább a nem éppen egyszerű helyzetet Wickens. – „Ugyanazzal a sérüléssel két ember teljesen másképpen gyógyulhat. Az egyik talán újra járhat, míg a másik nem. Minden test másképpen gyógyul. Úgyhogy egyelőre nem tudunk pontos választ adni annak kapcsán, hogy tudok-e majd járni újra, de mindent megteszek érte!”

„A jó hír az, hogy nagyjából már most érzem a lábaimat, amikbe némi mozgás vissza is tért, így van remény arra, hogy 24 hónapon belül sikerül annyira felépülnöm, hogy ismét járhassak! Idáig biztatóak a jelek, de nem próbálom siettetni a folyamatot. Csak leszegem a fejem, és dolgozom addig, ameddig a terapeuták és az orvosok azt nem mondják, hogy állj. Köszönöm szépen a támogatást, remélem, hogy ezennel sikerült tisztáznom a helyzetet” – tette hozzá a kanadai SPM-pilóta.

Egyértelmű, hogy Wickens előtt még eléggé hosszú és rögös út áll, de ennek ellenére reménykedünk benne, hogy hamarosan teljesen felépül. Mihamarabbi jobbulást kíván neki a Braking News Motorsport csapata!

Fotó: indycar.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1314329969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása