F1 - ÚJABB VERSENYZŐ JELENTKEZETT BE A WILLIAMS-ÜLÉSÉRT

sergey_sirotkin_f1_grand_prix_usa_practice_o8kpxdwfepgx.jpg

Esteban Ocon, Sergey Sirotkin és Robert Kubica után egy újabb név iratkozott fel George Russell 2019-es potenciális csapattársainak listájára: Esteban Gutiérrez harmadjára is beverekedné magát a Forma-1 körforgásába.

Immár két Esteban is harcban van a második Williams-ülésért a 2019-es szezonra, ugyanis Mexikóban a motorsport.com kiderítette, hogy Esteban Gutiérrez is ott nyüzsög a grove-i csapat háza táján, egy harmadik esélyben bízva. A 27 éves mexikói 2013-ban mutatkozott be a Forma-1-ben a Sauber színeiben, aminél összesen két szezont húzott le úgy, hogy a legjobb (és egyben az egyetlen pontszerző) eredményét első évében, a Japán Nagydíjon érte el egy hetedik hely formájában.

2014 végén azonban távoznia kellett Hinwilből, így 2015-ben a Ferrari teszt- és tartalékversenyzőjeként volt jelen a paddockban, majd 2016-ban a Haas színeiben versenyzett. Azonban az amerikai istálló színeiben nem szerezett, és erősen alulteljesített Romain Grosjeannal szemben, így egy év után ismét nem volt maradása. Azóta Gutiérrez több Formula-E- és IndyCar-versenyen is rajthoz állt inkább kevesebb, mint több sikerrel, idén pedig a Mercedesnél kötött ki a csapat szimulátoros pilótájaként.

Azonban úgy tűnik, nem adta fel a reményt annak kapcsán, hogy ismét ott lehessen a rajtrácson, ugyanis ezúttal a Williams ajtaján kopogtat, akárcsak a Racing Point Force Indiás Esteban Ocon, a grove-i istálló 2018-as felállásának részét képező Sergey Sirotkin és a csapat teszt- és tartalékpilótai posztját betöltő Robert Kubica.

esteban_gutierrez_f1_grand_prix_brazil_practice_nguhyosc9j-x_1.jpg

Harmadjára is visszatérhet a Forma-1-be Gutiérrez.

„Nagyon keményen dolgozom, nagyon sokat készültem idén, rendkívül motivált vagyok. Aktívan szimulátoros munkát végzek a Mercedesszel, ami egy eléggé profi csapat. Emellett más dolgokat is csináltam, így pozitívan tekintek a jövőre” – nyilatkozta Gutiérrez a motorsport.com-nak, majd, amikor a Williamsszel hozták szóba, így felelt: „Nagyszerű csapat, az egyik leginkább tisztelt a Forma-1-ben. Úgy gondolom, nehéz éveken vannak túl, de biztos vagyok benne, hogy ez változni fog.”

„Igen, határozottan. Úgy vélem, hogy még sok mindent kell nyújtanom a Forma-1-ben, és motivált is vagyok ez iránt. Vannak lehetőségeim, itt vagyok. Az év elején még egyik csapathoz sem tartoztam, most viszont már a Mercedesszel vagyok, ami napjaink egyik legfontosabb Forma-1-es csapata. Nagyon keményen dolgoztam, egyáltalán nem volt könnyű. Tudom, sok minden fog még jönni a pályafutásom során, ahogyan nekem is sokat kell még mutatnom” – felelt arra a kérdésre a mexikói, hogy érzése szerint van-e még befejezetlen küldetése a Forma-1-ben.

Azonban nem a Williams az egyedüli csapat, aminek nem ismerhetjük a 2019-es felállását, miután azon kívül, hogy ki lesz George Russell csapattársa, az is kérdéses, hogy ki lesz a Toro Rossónál Daniil Kvyaté – a jelek szerint pedig erre választ hivatalosan már csak a szezon végén, sajtóértesülések szerint pedig a Forma-2-es pilóta Alexander Albon lehet a befutó a posztra.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9514327743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása