F1 - BELEKÓSTOLHAT A FORMA-1-BE A SAUBER NŐI TESZTPILÓTÁJA

c37_cal_telcel.jpg

Kedden, egy filmes nap keretein belül pályára viheti Mexikóban a Sauber C37-est a svájci csapat női tesztversenyzője, Tatiana Calderón – a kolumbiai ezzel első kilométereit teheti meg Forma-1-es autóval.

Már egészen régóta erre a lehetőségre várt Tatiana Calderón, és úgy tűnik, hogy a kitartás kifizetődő volt. Szombaton ugyanis bejelentették, hogy a GP3-as hölgyversenyző, aki az elmúlt két szezon során a tesztversenyzői posztot töltötte be a Sauber-Ferrarinál, jövő hét kedden, egy filmes nap keretein belül pályára viheti a hinwili együttes C37-esét.

„Amióta elkezdtem versenyezni, az álmom és egyben a célom volt az, hogy egy nap a legmagasabb szinten vezethessek. Hihetetlen tapasztalat lesz feltérképezni az Autodromo Hermanos Rodriguez pályára a C37-es volánja mögött. Latin-amerikai versenyzőként ennél különlegesebb helyen aligha ejthetném meg a debütálásomat egy Forma-1-es autóban” – kommentálta a hírt Calderón, aki emellett köszönetet mondott a Sauber csapatának, az Escuderia Telmexnek, a Telcelnek, az Infinitumnak, illetve a Clarónak.

Calderón a teszt folyamán különleges demógumikkal gördül pályára, és a szabályok értelmében maximum 100 kilométert tehet majd meg. Ugyanezen a napon lesz a Pirelli gumitesztje, amiben szintén egy sauberes kötődésű versenyző, Antonio Giovinazzi fog közreműködni – az olasztól aztán délutáni Calderón veszi át a volánt.

Fotó: Alfa Romeo Sauber F1 Team

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4914327629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása