WTCR - FRANCIA URALOM AZ FP2-N, MÁS SZELEK FÚJNAK A HYUNDAINÁL
WTCR 2018: Suzuka - Második szabadedzés

03718010_10740.jpg

Nem kevesebb mint öt versenyző zárt a legjobb hatban a japán WTCR-hétvége második szabadedzésén, amely végül Yann Ehrlacher elsőségét hozta. Mindeközben a Hyundainál fordult a kocka, az YMR ismét a BRC előtt zárt, a Zengő Motorsport pedig végre pályára tudott gördülni, áthidalva az utazási problémákat.

Eleinte úgy tűnt, hogy egy újabb viszonylag eseménytelen edzést fut a Túraautó Világkupa mezőnye Suzukában, de a második félidő eléggé eseménydúsra sikeredett. Előbb Yann Ehrlacher tett egy rövidebb kirándulást a Münnich Motorsport Hondájával a célegyenes végi homokágyban, majd 10 perccel a leintés előtt a sikánban Kevin Ceccon eltalálta az egyik gumibálát, ami által a Mulsanne-Alfa Romeo jobb első felfüggesztése igencsak megrongálódott – sietős óráknak néz elébe az olasz csapat, hogy fiatal tehetségük részt vehessen az időmérő edzéseken, amikre eléggé hamar sor kerül, köszönhetően a szokottnál zsúfoltabb időtervnek.

Az utolsó percekben, a friss gumiknak köszönhetően valóságos köridőzápornak lehettünk szemtanúi, aminek a végén Ehrlacher-é lett a leggyorsabb 2:12.481-gyel, majd’ másfél tizedmásodperccel megelőzve a már az első edzésen is remekül teljesítő Aurélien Comte-ot, a DG Sport-Peugeot-t pedig Ehrlacher csapattársa, Esteban Guerrieri követte. Az első hatban összesen öt francia versenyző zárt, miután az argentin hondás mögött Jean-Karl Vernay (WRT-Audi), Yvan Muller (YMR-Hyundai) és Nathanaël Berthon (Comtoyou-Audi) végeztek.

Berthon mögött Pepe Oriola (Campos-Cupra), Thed Björk (YMR-Hyundai) és Mehdi Bennani (SLR-Volkswagen) zártak, miközben az újabb jelek szerint más szelek fújnak a Hyundainál, mivel a két BRC-s autó csak a 10-11. pozíciókat tudta elcsípni, Gabriele Tarquini - Michelisz Norbi sorrendben, miközben az FP1-en még a magyar versenyző volt az uralkodó a négy i30-as között – de biztosan erre is megvan a magyarázat.

Tiago Monteiro egy 15. hellyel folytatta a visszatérő hétvégéjét, miközben az edzés negatív meglepetését Rob Huff szolgáltatta, aki csak a 23. lett, miután a pályahatárokra hivatkozva törölték egy hetedik helyet érő idejét.

Ugyan fuvart sikerült kerítenie a Zengő Motorsportnak, így Szabó Zsolt és Nagy Norbi részt tudtak venni a második edzésen, azonban az 5 másodperc feletti lemaradásból egyértelműen látszik, hogy hiányzik a magyar csapatnak a taxis blamával elbukott 30 perc.

Magyar idő szerint reggel 6 órától az első kvalifikációval folytatódik, a másodikra pedig 8:30-tól kerül sor.

A második szabadedzés végeredménye:

wtcr_2018_jap_fp2.jpg

Fotó: Clement Marin / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2914322781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása