WTCR - CECCON-PARÁDÉ A MÁSODIK IDŐMÉRŐN, MICHELISZ 7.
WTCR 2018: Suzuka - Második időmérő edzés

03718010_11530.jpg

Kevin Ceccon nem kicsit tette oda magát a második suzukai kvalifikáción, így pályafutása (és az Alfa Romeo fennállásának) első pole-ját szerezte a Túraautó Világkupában – az olasz mögött rutinos honfitársa, Gabriele Tarquini, valamint Aurélien Comte zártak, de lemaradásuk 0.7, illetve 0.9 másodpercre rúgott! Michelisz Norbert pedig a hetedik helye révén dobogós reményekkel várhatja a fordított rajtrácsos, második versenyt, mialatt elvéreztek az YMR pilótái.

Q1

Szokatlan módon a pénteki nap folyamán nem csak a szabadedzéseket és az első időmérő edzést, hanem a második kvalifikációt is lezongorázták Suzukában. A 20 perces Q1 kettős olasz elsőséget hozott a BRC-Hyundai bajnoki éllovasa, Gabriele Tarquini és a Team Mulsanne-es Kevin Ceccon révén – kettejük közül utóbbinak hatalmas mázlija volt, mivel éppen csak befejezte az egyetlen igazán gyors körét az etap utolsó percében, máris előkerültek a piros zászlók, szokás szerint amiatt, mert az egyik gumibála útban volt valakinek…

Ceccon mögött Yann Ehrlacher zárt, majd a szabadedzéseken és az első időmérőn küszködő Rob Huff és Yvan Muller következtek a sorrendben. Az első futamra a pole-t megszerző Aurélien Comte hatodik lett, mögötte még Esteban Guerrieri, Pepe Oriola, Michelisz Norbert, Mehdi Bennani, Denis Dupont és Aurélien Panis jutottak tovább. Thed Björknek – aki az autója egyensúlyával küszködött egész nap – folytatódott a vesszőfutása: a 17. rajthely mellé begyűjtött két 13.-at is, így több mint valószínű, hogy el fogja veszíteni a második helyét összetettben.

A többi nagy név közül Frédéric Vervisch a 14., Tiago Monteiro a 16., Jean-Karl Vernay a 17., Timo Scheider meg a 18. helyen esett ki. A Zengő Motorsport versenyzői az utolsó két helyen zárva búcsúztak Nagy Norbi vezetésével, miközben Szabó Zsoltnak vélhetően gondjai voltak, mert két másodpercet kapott honfi- és csapattársától.

Q2

A Q2-ben hatalmasat robbantott Kevin Ceccon az Alfával: 2:12.0-val mindenkit leelőzött az olasz, és még a mögötte zárt Aurélien Comte-nak is majd’ fél másodpercet adott! A hétvége két meglepetésemberén kívül Tarquini és Ehrlacher, valamint a hétvége harmadik és egyben legújabb meglepetése mehetett tovább a Q3-ba, akit úgy hívnak, hogy Mehdi Bennani.

03718010_10736.jpg

Michelisz Norbi 7. és 8. lett az időmérőkön – ebből legalább egy dobogó kisülhet.

Michelisz Norbi a hetedik lett Aurélien Panis mögött, így a magyar versenyző elsősorban a fordított rajtrácsos, második versenynek vághat neki dobogós reményekkel, merthogy azt a negyedik rajtkockából fogja megkezdeni. Mögötte Denis Dupont és Rob Huff végeztek, míg a fordított rajtrácsos pole-t Pepe Oriola csípte el – ennek pedig Esteban Guerrieri örülhet a legkevésbé, miután az utolsó próbálkozásánál ezredre azonos köridőt futott a Campos Racing spanyoljával! Yvan Muller pedig mért időt sem ment, ami két 12. rajtpozíciót jelent neki a vasárnapi versenyekre.

Az argentin és a négyszeres világbajnok francia között egyébként volt egy koccanás a Q2 elején, a hondás jóvoltából, aminek eredményeként Muller a 11-es számú hajtűkanyarban keresztülcsúszott a füves részen, Guerrieri pedig meg is forgott – az autók viszonylag egyben megúszták a találkozót.

Q3

A harmadik, szétlövéses szakaszban aztán Kevin Ceccon tanítani valóan hibátlan, 2:10.742-es kört rakott össze, amivel egy ezredmásodperc híján hét tizedet adott a 2009-es világbajnok Tarquininek. A BRC-s mögött a két francia, Comte és Ehrlacher bérelték ki a második sort, míg Bennaninak – egy hibákkal teli kör után – csak az ötödik hely jutott.

Szombaton magyar idő szerint 7 óra 5 perctől, az első futammal jön a folytatás, majd vasárnap – egy óraállítást követően (!) – két verseny vár a mezőny, 3:05-ös és 4:30-as kezdéssel. Valamennyi eseményt mostantól az Eurosport 1-en és az M4 Sporton kísérhetünk figyelemmel.

A második időmérő edzés összesített végeredménye:

wtcr_2018_jap_q2_full.jpg

Fotó: Clement Marin / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3814323045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása