F1 - MEXIKÓI HÍRSALÁTA

lewis_hamilton_f1_grand_prix_usa_v42q577n77lx.jpg

Hogyan lehet világbajnok Lewis Hamilton Mexikóban? Szabályosnak ítéltek-e a Mercedes legújabb felnijét? Mi lesz, ha Grosjeant eltiltják? Ezekre a kérdésekre igyekeztünk összegyűjteni a válaszokat ebben a hírösszefoglalóban.

Hamilton a bajnokavatás kapujában

Amerikában Kimi Räikkönen teljesen váratlan győzelmének, valamint Sebastian Vettel negyedik helyet eredményezett kármentésének köszönhetően elnapolódott Lewis Hamilton bajnokavatása. Azonban ezen a hétvégén minden bizonnyal felkerül az ötödik korona a brit Mercedes-pilóta fejére – ehhez a következő két feltétel valamelyikének kell teljesülnie: Hamiltonnak legalább a hetediknek kell lennie a futamon, vagy legközelebbi üldözője, Sebastian Vettel nem nyer Mexikóban.

Érdekesség, hogy tavaly is a latin-amerikai helyszínen dőlt el a bajnoki cím sorsa, de akkor Hamiltonnak még a kilencedik hely is elegendő volt annak ellenére, hogy az első körben koccant Vettellel.

valtteri_bottas_f1_grand_prix_usa_mog6vsxysucx.jpg

Legális a Mercedes felnije, áldását adta rá az FIA, de…

Az elmúlt hetekben nagy port kavart Forma-1-es körökben a Mercedes vadonatúj, speciális léghűtő-egységekkel teleaggatott felnije. Noha a Nemzetközi Automobil Szövetség már előzetesen is szabályosnak minősítette a megoldást, a Mercedes mégsem merte alkalmazni az Amerikai Nagydíjon, félve a Ferrari esetleges óvásától.

Az FIA aztán a mexikói hétvége előtt is legálisnak kiáltotta ki a felnit, de felhívta rá a figyelmet, hogy az ítélet ellen akár még ezen a hétvégén megfellebbezhető. Ergo, a Mercedesnek továbbra is két választása van: az egyik az, hogy a kockázatot vállalva használja felnit, a másik pedig a kivárás.

romain_grosjean_f1_grand_prix_usa_practice_guf2mcotrhmx.jpg

A Haas egyelőre nem akar foglalkozni a Grosjean-blamával

Mint az ismeretes, Romain Grosjean tízre tornázta fel büntetőpontjainak a számát azzal, hogy az austini első körben megtorpedózta Charles Leclerc Sauber-Ferrariját, tehát már csak két egységre van eltiltástól, egy egység elévülésére pedig csak hétfőn kerül sor. Tehát, ha a francia elkövet valamilyen szabálytalanságot pénteken vagy szombaton, vasárnap nem állhat rajthoz.

Mexikóban több helyszínen tartózkodó újságíró érdeklődött a helyzetről Günther Steinernél annak tudatában, hogy a csapat ifjoncai közül sem Arjun Maini, sem Santino Ferrucci nem rendelkezik elegendő szuperlicensz-ponttal a Forma-1-es versenyzői engedély megszerzéséhez. Azonban a csapatfőnök a racefans.net kérdésére kitérő választ adott, mondván, majd talál akkor helyettest, ha bekövetkezik az eltiltás.

Utoljára hasonlóan kényelmetlen helyzetben Daniil Kvyat volt – az orosz versenyző a tavalyi Magyar Nagydíjat követően számlálhatott 10 büntetőegységet.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9414323239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása