F1 - A SZEZON UTÁN VEZETHETI ELŐSZÖR STROLL AZ RPFI-MERCEDEST

lance_stroll_f1_grand_prix_japan_previews_ukxx3g7tllgx.jpg

Csapatváltás elnapolva: ahhoz képest, hogy a nyár végén még arról pletykáltak, hogy Lance Stroll már az Olasz Nagydíjtól fogva rózsaszínt ölthet, a legfrissebb információk szerint ugyanis legkorábban az Abu Dhabi Nagydíjat követően gumiteszten kerülhet erre sor. Mindennek hátterében egy rendkívül korrekt ok áll: a Racing Point Force India Esteban Ocon iránti tisztelete.

Egyelőre még az sem lett bejelentve, hogy Lance Stroll hol fog versenyezni 2019-ben, de szinte nyílt titok, hogy a Williamstől a jelenleg még a Racing Point Force India néven futó gárdához igazol majd, miután azt a nyár derekán a csőd széléről mentette meg az édesapja, Lawrence Stroll vezette konzorcium.

A minap a motorsport.com kiderítette, mi áll a csúszás hátterében. Egészen pontosan az, hogy Stroll jövőéről a silverstone-i gárda egészen addig nem kíván hivatalos bejelentést tenni, amíg jelenlegi versenyzőjük, Esteban Ocon pályafutásra újra sínre nem kerül – így a kanadai versenyző valószínűleg legkorábban „csak” az Abu Dhabiban megrendezendő záróverseny utáni teszten gördülhet először pályára rózsaszínben.

„Úgy gondolom, az Abu Dhabiban esedékes teszt jó lenne arra, hogy a második versenyző kilométereket gyűjtsön az autóval, hiszen az a teszt már a következő évről szól, azon belül pedig a jövő évi gumik megértéséről” – idézi a szakportál a csapatfőnök, Otmar Szafnauer szavait, aki azt is hozzátette, hogy a többi bejelentést azért nem kívánják elsietni, mert nem akarják ezzel is még inkább kényelmetlen helyzetbe hozni Esteban Ocont, inkább megvárják, amíg egyenesbe jön a francia jövője. Szafnauer egyúttal azt is megerősítette, hogy Oconnak a következő három versenyre, azaz a szezon végéig biztos a helye.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9314318781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása