F1 - MEGSZÓLALT ALONSO: NEM IS VOLT TERV A 2019-ES INDYCAR-SZEZON

fernando_alonso_f1_grand_prix_belgium_practice_ueoafvkztm_x.jpg

A hétvége elején Zak Brown elismerte, hogy a McLaren jövőre még biztosan nem tervez teljes szezont futni az IndyCarban. Nem olyan régen pedig Fernando Alonso is lenyilatkozta, hogy a tengerentúli kitelepülése nála sem szerepelt a 2019-es tervek között.

„Úgy döntöttünk, hogy 2019-ben nem fogunk teljes szezont teljesíteni az IndyCarban. Egyszerűen nem állunk rá készen, jelenleg a Forma-1-re koncentrálunk. Persze, továbbra is megvan az ez iránti vágyunk, de mint azt már korábban mondtam, a közeljövőben fogjuk kivitelezni”nyilatkozta a pénteki szabadedzéseket követően, a motorsport.com hasábjain Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója, hozzátéve, hogy ettől függetlenül a későbbiekben még megvalósulhat az amerikai formulaautó-szériában való szereplés.

2019-ben pedig továbbra is fennáll annak lehetősége, hogy a 2017-es versenyhez hasonlóan, közösen álljon rajthoz az Indy 500-on a McLaren és Fernando Alonso. A spanyol versenyzői a minap pedig a globális szakportálnak elárulta, hogy nem soha nem merült még csak terv szintjén sem az, hogy jövőre teljes évet fusson az IndyCarban: „Sosem volt opció a teljes IndyCar-szezon. Egyszer majd szeretnék ott versenyezni, de nem jövőre. Mind a 17 verseny Amerikában van, ráadásul mindent a nulláról kellene megtanulnom. Ez némi odaadást és extra munkát igényelne, amit egyelőre nem szeretnék bevállalni. Amennyiben pedig a McLaren belépett volna az IndyCarba, azt sosem velem tették volna meg, úgyhogy ez a fejlemény, amiről én már augusztus óta tudok, semmin sem változtat.”

Jelen állás szerint – a hátralévő négy Forma-1-es versenyt leszámítva – Fernando Alonsót csak a 2018/2019-es WEC-szuperszezonhoz köti szerződés a Toyota LMP1-es csapatánál. Korábban már megtudhattuk, hogy a japánok szívesen folytatnák a spanyollal a munkát a továbbiakban is, de ennek kapcsán legkorábban csak 2019 tavaszán várható bejelentés. Alonso a jövő évi tervei kapcsán pedig csak annyit árult el, hogy a program már hónapok óta egyértelmű lett, de bejelentést csak azt követően fog tenni, hogy „minden a helyére került”.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6414313885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása