FE - HIVATALOS: VANDOORNE LESZ PAFFETT CSAPATTÁRSA A HWA-NÁL

stoffel_vandoorne_f1_grand_prix_japan_previews_jplv7vh602bx.jpg

Éppen csak véget ért – legalábbis ideiglenesen – a Forma-1-es pályafutása Stoffel Vandoorne-nak, két héttel a szezonzárás után már a Formula-E-ben áll rajthoz, a Mercedes gyári csapatának színeiben.

Egészen erős versenyzőfelállással vág neki Formula-E-kalandjának a HWA AG, azaz a Mercedes gyári csapat, ugyanis a 2005-ös és 2018-as DTM-bajnok, Gary Paffett csapattársa a GP2 2015-ös győztese és a McLaren Forma-1-es csapatától érkező Stoffel Vandoorne lesz.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a HWA leigazolt engem a Formula-E-programjához. A HWA egy nagyszerű csapat hosszú és sikeres motorsportos múlttal. Az emberek, akikkel idáig találkoztam, rendkívül szenvedélyesek a versenyzés iránt. Az is nagyszerű, hogy egy olyan tapasztalt versenyző oldalán dolgozhatok, mint amilyen Gary Paffett. Biztos vagyok benne, hogy profitálni fogunk egymásból a szezon során” – idézi a sajtóközlemény Vandoorne-t, majd a következőket tette hozzá a belga, akinek helyét a wokingi gárdánál majd Lando Norris veszi át: „Habár újak vagyunk a szériában, kétségem nincs afelől, hogy nagyon gyorsan fogunk tanulni, igaz, nem lesz könnyű. Ebből adódóan az lesz a célom, hogy versenyképessé váljak a bajnokságban, amint csak lehet, és jó benyomást keltsek.”

A 26 éves versenyzőről a következőket nyilatkozta Ulrich Fritz, a HWA csapatfőnöke: „Stoffel nem csak a Forma-1-ben, hanem már a GP2-ben, amit nagyon előnnyel nyert meg 2015-ben, megmutatta a tehetségét és a sebességét. Stoffel és Gary személyében pedig két Formula-E-újoncot tudhatunk a csapatunkban, amely szintén most mutatkozik be az elektromos szériában. Ez az, amiért nagyon sokat akarunk tanulni együtt.”

„Gary és Stoffel kiemelkedő pilóták, akik a Forma-1-ben és a DTM-ben jelentős tapasztalatra tettek már szert, ráadásul mindketten tudják, hogyan kell a mérnökökkel együttműködve dolgozni egy új versenyautó fejlesztése és finomhangolása során. Mindez nagyon sokat fog számítani az első évünkben, ami számomra magabiztosságot és az előttünk álló kihívásokra való felkészültség érzetét nyújtja” – zárta gondolatait Fritz.

Ezennel meg már csak a Mahindra Racing felállása, valamint a Dragon Racingnél José Maria Lopez csapattársának kiléte kapcsán maradtak kérdőjelek, kedden pedig kezdetét veszi a Formula-E négynapos előszezoni tesztsorozata Valenciában.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3714302583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása