FE - VISSZATÉR A RUTINOS TÚRAAUTÓ-PILÓTA A FORMULAAUTÓZÁSHOZ

do_fzxjxuaau3j-.jpg

Hétfőn bejelentette a Formula-E-hez újonccsapatként csatlakozó HWA az egyik versenyzőjét a 2005-ös DTM-bajnok Gary Paffett személyében, ami mellett a csapat autójának festéséről is lerántotta a leplet.

A bejelentésből kiderült, hogy a csapatot hivatalosan HWA RACELAB-nek fogják hívni, aminek a főhadiszállása Affalterbach-ban lesz, és aminek a csapatvezetői tevékenységeit a HWA AG vezérigazgatója és a Mercedes DTM-projektjének vezetője, Ulrich Fritz fogja ellátni. A német márka Formula-E részlegének műveleti igazgatói pozícióját az a Franco Chiocchetti fogja betölteni, aki korábban Lucas di Grassi mérnöke volt az Abt Audinál.

Emellett a Mercedes – amely az év végeztével távozik a DTM-ből – Formula-E-gárdája fényképeket tett közzé a Formula-E-autóiról, amelyeket a Venturi VFE-05 kódnévre hallgató technikája fog hajtani, és amelyek közül az egyiket a Német Túraautó Bajnokság 2005-ös bajnoka és egyik 2018-as bajnokesélyese, Gary Paffett fogja vezetni.

do_g5g_wwaaoejh.jpg

Paffett számára nem újdonság a formulaautózás világa: 2005-től egészen 2014 végéig volt a McLaren tesztpilótája, amely pozíciót a 2012-es ausztrál nagydíjhétvégén a Force Indiánál is betöltött a Formula Renault 3.5-ben balesetező Jules Bianchit helyettesítve. Később, két évvel ezelőtt a Williamsnél szimulátoros versenyzői státuszban és az FW38-as kódjelű gép fejlesztésében segítette a csapat munkáját.

Viszont pályafutásának szerves részét idáig a DTM jelentette. A 37 éves versenyző egy szezont – a 2006-ost – kivéve 2003 óta valamennyi szezonban ott volt a rajtrácson, a Mercedes színeiben. 2005-ben bajnokságot nyert, további négy idényt pedig összetettbéli másodikként zárt – idén pedig ismét harcban a bajnoki címért, a szezonzáró hockenheimringi fordulót megelőzően mindössze négy ponttal van elmaradva éllovas márkatársától, Paul di Restától.

„Nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy a Formula-E ötödik szezonjában a HWA-nak vezethetek. 15 év után ez az első alkalom, hogy szériát és autótípust is váltok” – idézi a hivatalos sajtóközlemény annak a Paffettnek a szavait, aki pályafutása elején a Formula Vauxhallban szerzett különböző junior bajnoki címeket, valamint 2000-ben a Brit F3 nemzeti osztályának a győztese lett, 2002-ben pedig a megnyerte a Német F3-at. – „Ez egy fontos kihívás lesz nekem és a csapatnak is – ugyanis a csapat nagyja a DTM-ből érkezik úgyszintén. Ebből adódóan bőven van mit tanulnunk, ami persze, eleinte nem lesz könnyű természetesen, de készen állunk, és már nagyon várjuk.”

„A Formula-E egy nagyon biztató széria nagyszerű kilátásokkal, és remek lesz része lenni ennek. Az év elején megnéztem a marokkói versenyt, és le voltam nyűgözve a hangulattól. Teljesen más ahhoz képest, amit a DTM-ben tapasztaltam bármikor is. Meg kell szoknunk ezt az új formátumot, és ennek megfelelően meg kell határoznunk a versenyhétvégékhez való hozzáállásunkat is. Mind a pilóták, mind a csapatok igencsak magas szintűek” – folytatta gondolatait a brit, aki a januári marokkói ePrix-t követő újoncteszten pályára vihette a Venturi autóját.

do_g5sjw0aa3auw.jpg

„Már nagyon várjuk a Formula-E-vel együtt érkező kihívásokat. Az elmúlt hetekben és hónapokban nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy szilárd alapokat fektessünk le, mivel ez egy rendkívül versenyképes sorozat. Ez idő alatt nagyon sok tapasztalatot szereztünk a Venturival való együttműködésünk révén, amit tavaly technikai partnerként támogattunk” – nyilatkozta a csapatvezető Fritz. – „Ezt a kihívást magabiztossággal és tisztelettel fogjuk megközelíteni. Ez a szezon egy tanulóév lesz a HWA RACELAB-nél, de biztos vagyok benne, hogy nagyon hamar fel tudjuk venni a ritmust, és versenyképesek leszünk.”

Egyelőre még kérdéses Paffett csapattársának kiléte, de a motorsport.com információi szerint a csapat ennek kapcsán a jövő héten esedékes előszezoni kollektív teszten tehet bejelentést a csapat.

És ezzel mára nem ért véget a Formula-E-bemutatók sora, merthogy közép-európai idő szerint este 21:58-ra a NIO csapata is tartogat valamit…

NIO on Twitter

Join us in the stratosphere at 8.58pm (UK time) for the launch of our season! Set a reminder here https://t.co/gZqRD5GlcS​ #NIO #BlueSkyComing #NIOsphere #Gen2 #ABBFormulaE

Fotó: HWA AG / Twitter, FIA Formula-E / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10014289785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása