F3 - BOTRÁNY, ÉSZT BELHÁBORÚ ÉS SZÁNDÉKOS ÜTKÖZÉS?

fiaf3-1539451146.jpg

Noha első látásra egy ártatlan versenybalesetnek tűnt Jüri Vips és Ralf Aron koccanása a Forma-3-as Európa-bajnokság utolsó futamán a Hockenheimringen, úgy tűnik, hogy ennek hátterében azért ennél több van… Szándékos ütközés? Ki tudja…

Észt ütközettel vette kezdetét a harmadik hockenheimi verseny a Forma-3-as Európa-bajnokságban: a visszafordítóban a premás Ralf Aron forgatta ki honfitársát, Jüri Vipset. Ezzel az incidenssel – aminek Sacha Fenestraz is áldozatává vált – a Motopark versenyzője a mezőny végére, a 22. helyre esett vissza, de visszazárkózott tizediknek. Eközben Aron negyedikként ért célba, miután nem tudta legyőzni az egész futamon át tartó csatában Alex Palou-t, de a pozícióját nem tarthatta meg, mert boxutca-áthajtásos büntetés címszóval 20 másodpercet írtak hozzá a stewardok az idejéhez.

Az olasz istálló észtje így a 15. helyig esett vissza, amivel Vips kilencedik lett – miután kétszer is megelőzte a mezőny egyetlen női tagja, Sophia Flörsch-t, mivel az első előzését a pályahatárokra vonatkozó szabályok megszegése miatt szabálytalannak minősítették –, és Flörsch csípte volna el a 10. helyet, de ő is kapott egy 20 másodperces büntetést, amiért ütközött Marino Satóval. Ezzel az Európa-bajnokság történetének utolsó pontját az orosz Artem Petrov örökölte meg.

fiaf3-1539451083.jpg

Azonban a verseny után Vips felvetette annak gondolatát, hogy Aron szándékos ütötte ki őt a versenyből azért, hogy csapattársa, Robert Shvartzman – aki egyébként dominálta az utolsó futamot – legyen a harmadik összetettben – a Motopark pilótája a következőket nyilatkozta a motorsport.com hasábjain: „Valaki figyelmeztetett engem a verseny előtt, hogy Ralf indul mögülem és valahogy hatástalanítani akar, hogy Robert feljöjjön harmadiknak a bajnokságban. Nem aggódtam emiatt, és a futam rajtjára koncentráltam, de egyszer csak Ralf kiütött – úgy, ahogyan azt mondták a verseny előtt.”

„Mindig szomorú ilyesfélét látni a Forma-1-ben, de a nevelőszériákban ilyennek nem lenne szabad megtörténnie. Így lezárni a bajnokságot egészen elszomorító” – tette hozzá Vips, akinek a gondolataira így reagált Aron: „Azt gondolhat, amit csak akar, de ez nem ilyen eset, így nem is tudok többet mondani. A külső kamerákból lehet látni, hogy Alex Palou-val harcoltam, aki egy kicsit meglökött engem. Minden tőlem telhetőt megpróbáltam megtenni annak érdekében, hogy meg tudjak állni, az ártatlanságomat bizonyítja az is, hogy Sacha sem tudott megállni, és nekem ütközött.”

„Azt hiszem, mindenkinek megvan a maga vélemény, de én csak annyit tudok mondani, nem volt szándékos. Miért is tettem volna ilyet? Számomra az nem teremt jobb helyzetet, ha a csapattársam a harmadik az összetettben, mert akkor nem tudom azt mondani, hogy az autóval nem volt valami rendben!” – zárta gondolatait Aron.

Valószínűleg egy jó ideig nem lesznek puszipajtások az észtek…

Fotó: FIA F3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3314301779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása