DTM - RAST ZSINÓRBAN HATODJÁRA NYERT, DE PAFFETT 2018 BAJNOKA!
DTM 2018: Hockenheimring II. - 2. futam

dtm-1539449843.jpg

René Rast megállíthatatlannak bizonyult a hockenheimringi második versenyen is, azonban a hatodik győzelem sem volt elegendő a címvédéshez, Gary Paffett ugyanis egy harmadik hellyel bebiztosította második bajnoki címét a DTM-ben, és az elsőt 2005 óta!

Fantasztikusan rajtolt a második rajtkockából az audis René Rast, így az 1-es kanyarban már a pole pozíciós Marco Wittmann előtt, az élen fordult be, mialatt Gary Paffett megőrizte a harmadik helyét a Mercedesszel. Paul di Resta a rajtnál nyert néhány pozíciót, azonban a második körben vissza kellett engednie maga elé Phillip Enget és vele együtt az előtte haladó Joel Erikssont, így körökön át be volt ragadva a két BMW-s mögé a 10. helyen autózva, ami miatt egészen korán, már a 7. körben kijött kerékcserére.

Öt körrel később, a 12. kör elején Gary Paffett vette a depó felé az irányt, mialatt az első helyen Rast majdnem három másodperces előnyre tett már szert Wittmann-nal szemben, aki az első körökben egészen közel autózott az audis rekorderhez, de aztán fokozatosan elkezdett nyílni az olló kettejük között. A #33-as Audi végül a 13. körben ejtette meg a boxkiállását, majd öt kör múlva Wittmann is követte a példáját – viszont a BMW-s így csak Paffett mögé tudott visszajönni.

dtm-1539441624.jpg

A 22. körben azonban Wittmann a visszafordítóban könnyedén, a DRS segítségével át tudta lépni Paffettet, felzárkózva másodiknak. Azonban a BMW-snek már esélye sem volt arra, hogy utolérje Rastot, így az audis sorozatban a hatodik győzelmét szerezte – viszont ez nem volt elegendő ahhoz, hogy megvédje a bajnoki címét, ugyanis 2018-ban a bajnok a harmadik helyen célba ért Gary Paffett lett! A brit versenyző 2005 óta először ért fel ismét a csúcsra, amivel feliratkozott a kétszeres bajnokok listájára.

A két hónap múlva már a Formula-E-ben induló mercedeses brit mögött két audis, Nico Müller és az utolsó rajtkockából (!) felzárkózó Robin Frijns futottak be a negyedik és ötödik pozícióban, a TOP-10 sorrendjét pedig Wittmann márkatársai tették teljessé, Bruno Spengler, Augusto Farfus, Philipp Eng, Joel Eriksson és Timo Glock sorrendben. Paul di Resta noha bajnoki éllovasként kezdte a hétvégét, végül csak harmadik lett összetettben, mivel az alternatív stratégia sem vált be neki, így a szezon utolsó futamán a 14. helyen intették le – emiatt Rast is átlépte őt a pontversenyben.

A második futam végeredménye:

dtm_2018_hoc2_r2_1.jpg

Az egyéni bajnokság végeredménye:

dtm_2018_ds.jpg

A csapatbajnokság végeredménye:

dtm_2018_ts.jpg

A konstruktőri bajnokság végeredménye:

dtm_2018_cs.jpg

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6314300829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása