F3 - KÜLDETÉS TELJESÍTVE: SCHUMACHER EURÓPA-BAJNOK 2018-BAN!
Forma-3-as EB 2018: Hockenheim - 2. futam

fiaf3-1539340811.jpg

Majdnem másfél évnyi hullámvölgy után talán már maga Mick Schumacher sem hitt abban, hogy valaha felérhet a csúcsra, azonban a spái győzelmével kezdve pálforduláson esett át a formája, és a szezon második felét dominálva már az utolsó előtti versenyen dűlőre vitte a bajnokságot, és behozhatatlan előnyre tett szert.

Már az első kör végén szükség volt a biztonsági autó szolgálataira a hockenheimi második versenyen, ugyanis egy nagyobb összeakadás tizedelte meg a mezőnyt az első kanyarban, miután három újonc, nevezetesen Julian Hanses, Sacha Fenestraz és Enaam Ahmed egymásnak akadtak – a két carlinos számára a falban, míg a Hitech-pilótának a garázsban ért véget a futam. Ezalatt a Motopark észt újonca, Jüri Vips meg tudta őrizni az első helyet Mick Schumacher előtt, majd a német már előzéssel próbálkozott volna, csakhogy ennek az SC-jelzés gátat szabott, így maradt Vips és csapattársa, Ralf Aron között. A balesetből a legtöbbet nyilvánvaló módon Schumacher ellenfele, Daniel Ticktum profitált, aki feljött tizenegyediknek, miután csak a 15. pozícióból várhatta a piros lámpák elalvását.

Egészen az ötödik körig kellett várni, mire folytatódhatott a verseny: az újraindítás után a negyedik helyért alakult ki egy komolyabb öldöklés, viszont hátrébb Daniel Ticktum kezdett el komoly tempót diktálni, és egy kör alatt megelőzte Jonathan Aberdeint és Guanyu Zhou-t, így már a kilencedik helyen haladt a motoparkos, majd három kör múlva Marino Sato, később pedig Alex Palou mellett is utat talált. Eközben az élen kényelmes előnyre tett szert Vips, sőt Schumacher számára egy ideig még a második hely is veszélyben forgott egy hiba miatt, ami után úgy tűnt, hogy csapattársa, Ralf Aron mögé szorulhat.

Vips végül több mint három másodperces előnnyel húzta be az év utolsó előtti versenyét és egyben az idei negyedik győzelmét. Azonban valamennyi tekintet a mögötte célba ért Mick Schumacherre szegeződött, ugyanis második helyével bebiztosította a Forma-3-as Európa-bajnoki címét – a német összesen nyolc győzelmet, valamint két második és két harmadik helyet szerzett 2018-ban! A németet Aron kísérte be a célba harmadikként, mögötte Robert Shvartzman, Fabio Scherer, Ticktum, Palou, Aberdein és Troitckii tette teljessé az első tíz helyezett sorrendjét.

A szezon a hockenheimi harmadik versennyel zárul, amelyet vasárnap 10 órától rendeznek meg.

A második futam végeredménye:

f3_2018_hoc_r2.jpg

A második futam közvetítése:

LIVE: 2nd race FIA Formula 3 / Hockenheim

Watch race 2 at Hockenheim / GER, the 29th race of the 2018 season! ► Livetiming/-stream at https://www.fiaf3europe.com/live/ ► Championship standings at https://www.fiaf3europe.com/2018-championship/ ► All results of the running season at https://www.fiaf3europe.com/2018-results/ ► Driver and team profiles at https://www.fiaf3europe.com/2018-drivers-teams/

Fotó: FIA F3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7714299513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása