F1 - ISMÉT KONZERVATÍV STRATÉGIÁRA BAZÍROZIK A MCLAREN
Forma-1 2018: Amerikai Nagydíj - Gumiválasztások

fernando_alonso_f1_grand_prix_japan_k3rcdnqg8gwx.jpg

A wokingi istálló az austini hétvégére is egyedülálló összeállítással készül, miközben fény derült arra, hogy miért lett a szuzukai gumiválogatások olyan, amilyen…

Szuzukában a McLaren egyértelműen túlságosan kevés szettet rendelt a leglágyabb gumikeverékből. Egyes sajtóértesülések szerint ez azért alakult így, mert a wokingi csapat elfelejtette idejében elküldeni az igénylőlapot a Forma-1 kizárólagos gumiszállítójának, a Pirellinek – ennek kapcsán az FIA azonban megerősítette, hogy szó sincs erről, csak a rendelés leadásakor a gárdánál egyértelműen a keményebb gumikat preferálták.

Ez pedig a jövő hétvégén esedékes Amerikai Nagydíjon sem lesz másképpen: Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne ugyanis csak öt-öt garnitúra ultralágy gumiból gazdálkodhatnak, ami mellett a spanyolnak lesz két szett szuperlágy és hat garnitúra lágy gumija, a belgának pedig eggyel több a piros, és eggyel kevesebb a sárga oldaljelölésű abroncsszettből.

A McLarenen kívül egy másik Renault-motoros istálló, a Red Bull választotta még feltűnően alternatív összeállítást: ennek keretein belül mind Max Verstappen, mind Daniel Ricciardo hat szett ultralágy, négy garnitúra szuperlágy és három szett lágy gumiból gazdálkodhatnak.

A lassan az újabb bajnoki cím kapujába kerülő Mercedesnél a versenyzők, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas egyaránt hét garnitúra szuperlágy, valamint három-három szett szuperlágy és lágy abroncsot kapnak. A Ferrari ugyanezt a receptet követte Kimi Räikkönen esetében, viszont Sebastian Vettelnek eggyel több ultralágy szettje lesz egy lágy gumigarnitúra kárára.

A legagresszívabb gumiválasztás a Sauberhez, a Force Indiához és a Williamshez fűződik, amely csapatok mindkét versenyzőjüknek kilenc szettet rendeltek az aktuális gumipaletta leglágyabb tételéből.

Az Amerikai Nagydíjra vonatkozó gumiválasztások:

23161_18-us-selected-sets-per-driver-en.jpg

Fotó: Zimbio | Grafika: Pirelli

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr114292819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása