F1 - JÓ REGGELT, VIETNÁM?

lewis_hamilton_f1_grand_prix_japan_1mfepvoeuk4x.jpg

Úgy néz ki, rövidesen megvalósulhat a Liberty Media terve, aminek révén 2020-ben bemutatkozhat a Forma-1-ben a Vietnámi Nagydíj; a bejelentésre még az idei szezon vége előtt sor kerülhet – számolt be a hírről hétfőn délelőtt a motorsport.com.

A délkelet-ázsiai ország már egy ideje a Forma-1 tulajdonosi pozícióját a 2017-es szezont megelőzően átvevő Liberty Media látókörében volt. A tervek szerint Hanoitól 12 kilométerre alakítanák ki a verseny helyszínét, és a szuzukai paddockból származó sajtóinformációk szerint 2020-ban már a futamot is megrendezhetik – a hivatalos bejelentés ennek kapcsán még a következő hónapban befuthat, ami azt jelentené, hogy ez lesz az első helyszín, amit már a Chase Carey vezette társaság ágyazott bele a versenynaptárba.

A Japán Nagydíj hétvégéje előtt a Forma-1-es versenyigazgató, Charlie Whiting a potenciális vietnámi helyszínre, és nincs kétsége afelől, hogy a koncepció alig másfél év alatt igenis megvalósítható. A pálya még nem is épült meg, de a terv az, hogy egy része utcai lenne, más része meg épített – így az utóbbi résszel együtt a szükséges kiszolgáló egységeket (boxutca, garázsok, versenyirányítói szoba, sajtóközpont stb.) is felhúznák.

Ázsiai helyszín lévén magyar idő szerint minden bizonnyal a reggeli órákban bonyolítanák le a futamot, így akár még párhuzamot is vonhatnánk a Robin Williams főszereplésével, 1987-ben bemutatott filmmel, a „Jó reggelt, Vietnam!”-mal.

Egyébként néhány hónappal ezelőtt a Red Bull Racing tartott egy bemutatót Vietnámban, ahol Ho Chi Minh városának utcáin David Coulthard járatta meg egy kicsit a csapat RB7-es kódjelű, 2011-es autóját:

F1 hits the streets of Vietnam for the first time!

Formula One may have completed its early season flyaway tour but Aston Martin Red Bull Racing visited South East Asia today, with the Live Demo Team putting on a show for tens of thousands in Ho Chi Minh City. Watch as David Coulthard and the RB7 take it to the streets...

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5914288917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.10.08. 12:19:38

Ez egy vicc, remélem....
Egy tcat erópai pálya döglődik, a Spái pálya egyik fele (pl az Ea roge tribünjei, és a lentio boxok) úgy néz ki, mintha a 80-as évek vége óta nem nyúltak volna hozzá...

Nem látom be hogy mi lenne az üzlet ebben.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása