F2 - ARTEM MARKELOV ÉDESAPJÁT LETARTOZTATTÁK

_54i8828_4471530.jpg

Az idáig a 2019-es Forma-1-es debütálásra esélyesnek tűnt Artem Markelov édesapját, Valery Markelov az előző hétvégén, Szocsiban került azonnali hatállyal rendőrkézre – a hírek szerint egy nagy összegű vesztegetésről van szó.

Az orosz hírügynökség, az RIA információi szerint azzal gyanúsítják a Forma-2-ben, a Russian Time-nál versenyző Artem Markelov apját, Valery-t, 2007 és 2016 között többször is megvesztegette a Belügyminisztérium korábbi vezetőjét, Dmitrij Zakharchenkót.

Az orosz üzletembert – aki az 1520 Group társtulajdonosa, az állami kézben lévő Russian Railways fő vállalkozója és az orosz üzemanyag-forgalmazó vállalatnak, a Moboilnek a tulajdonosa – az előző hétvégén az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban tartóztatta le a rendőrség, majd azonnal Moszkvába szállította, ahol a Basmanny Kerületi Bíróság kedden jóváhagyta az őrizetbe vételét, derült ki a motorsport.com szerdai cikkéből.

Az ezt jóváhagyó indítvány az Oroszország Föderáció büntetőtörvénykönyvére, pontosabban annak a 291. cikkelyének ötödik szakára hivatkozik, amely a „nagymértékben elkövetett” megvesztegetést takarja.

Noha ennek kapcsán nincsenek megerősített hírek, de egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ez az incidens befolyással lesz Artem Markelov pályafutására, hiszen az orosz pilóta idei gépén is ott van többek között az 1520 Group és a Moboil logója. A 24 éves idén teljesíti az ötödik teljes szezonját a Forma-1 előszobájában, a GP2-ben/Forma-2-ben, amelyet tavaly másodikként zárt, a jövőre már a Ferrari Forma-1-es csapatát erősítő Charles Leclerc mögött.

Az ifjabbik Markelov emellett a Renault Forma-1-es csapatához kötődik annak révén, hogy 2018 elején teszt- és fejlesztőpilótaként érkezett meg Enstone-ba. Egy héttel ezelőtt, az Orosz Nagydíj első szabadedzésén pályára is vihette Carlos Sainz RS18-asát, amellyel a tizenötödik helyen végzett. Kérdéses viszont, hogy mit hoz a folytatás, mivel a pletykák szerint 2019-ben akár a Williamsnél is kiköthetett volna, de akkor még nem robbant ki az édesapja korrupciós botránya.

Idén elvileg még kétszer lenne jelenése az orosz versenyzőnek: jövő héten, a Japán Nagydíj helyszínén tesztelne a Pirellinek a Renault egyik autóját vezetve, 7 hét múlva meg a Forma-2 szezonzáró hétvégéjén venne részt Abu Dhabiban.

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3614282579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása