F1 - LECLERC: „NEHÉZ HÉTVÉGE LESZ EZ SZÁMOMRA”

charles_leclerc_f1_grand_prix_russia_eivb3kcwebex.jpg

A jövőre már a Ferrari színeiben versenyző Charles Leclerc élete első Japán Nagydíjáról azt nyilatkozta, hogy rendkívül nehéz lesz a számára, barátja és keresztapja, Jules Bianchi fatális végkimenetelű incidensét követően.

A szuzukai pálya sokakban rossz emlékeket ébreszt minden bizonnyal azóta a 2014-es esős futam óta, amelyen Jules Bianchi nekiütközött egy beavatkozó traktornak, majd kilenc hónappal később, 2015 júliusában belehalt a sérüléseibe.

Charles Leclerc – aki számára a néhai francia Marussia-versenyző mentor, barát és keresztapa volt – a szerdai pályabejárás során ellátogatott a végzetes kimenetelű baleset helyszínére, ami után a következőket nyilatkozta a motorsport.com-nak: „Nyilvánvalóan nehéz hétvége lesz ez számomra. Jules nagyon sokat segített nekem abban, hogy eljussak idáig, és itt nem csak a versenyzésről van szó. Nagyon is kivette a részét a családból.”

Charles Leclerc on Twitter

First time for me in Japan. Impossible to not think of what happened here 4 years ago. We miss you Julio, I'll push to make a good week-end for you ❤️ @julesbianchi17

„Korábban még nem jártam Japánban, így a reggeli pályabejárás igencsak érzelmes volt. Ugyanakkor a hétvégén nagyon arra kell fókuszálnom, hogy a lehető legjobb formámat hozzam. Persze, attól még ez egy nehéz hétvége marad” – tette hozzá a Sauber versenyzője, aki tavaly nyáron az édesapját, Herve Leclerc-t is elvesztette. Leclerc Monacóban egy különleges, dizájnjában Herve Forma-3-as sisakjának replikájára emlékeztető fejfedővel állt rajthoz.

A 20 éves monacói elárulta, hogy jövőre egy igazán speciális sisakkal szeretne versenyezni Monacóban és Japánban, amivel Herve és Bianchi előtt is tud tisztelegni: „Egy sisakra gondolok határozottan, de mint azt tudják, van egy szabály, hogy egy évben csak egy különleges bukósisak engedélyezett. Az idei az édesapámról szólt, a következő év kapcsán azonban egy két részre osztott sisakon töröm a fejem – az egyik oldal Jules-é, a másik az édesapámé lenne. Az idei évben más különlegeset nem tervezek, minthogy megtenni mindent azért, hogy emlékezzen rá a nyilvánosság, amennyire csak lehetséges.”

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4614280861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása