GP3 - GYŐZTESAVATÁS OROSZORSZÁGBAN
GP3 2018: Szocsi - Főfutam

sg2_3627_4475843.jpg

Tükörsima rajt-cél sikert aratva szerezte meg pályafutása első győzelmét a GP3-ban a Campos Racing versenyzője, Leonardo Pulcini. Az olasz mögött meg egy, a bajnokság szempontjából kulcsfontosságú előzés történt az utolsó körben: Nikita Mazepin átfűzte magát a bajnoki éllovas Anthoine Hubert-en, s miután az orosz még a leggyorsabb kört is megfutotta, öt ponttal csökkent a kettejük közötti különbség. Csapatbajnok lett az ART.

Karrierje során először indulhatott az első rajtkockából Leonardo Pulcini: az olasz a piros lámpák elalvását követően ugyan levágta a 2-es kanyart, meg tudta őrizni a vezetést, rövidesen pedig le is tudta szakítani a mögötte haladó ART-s versenyzőket, Callum Ilottot és Anthoine Hubert-t. A francia a 3-as és a 4-es kanyarok kombinációjában kívülről megelőzte a brit csapattársát, aki még a tridentes Giuliano Alesit is megkapta maga elé.

Néhány körrel később Ilott megpróbált visszatámadni a franciának, de lesodródott a pályáról, így másik két csapattársa, Nikita Mazepin és Jake Hughes is megelőzte őt. Mazepin nem sokkal később levadászta Alesit a harmadik helyért, majd a verseny nagyját Hubert mögött, két másodperces lemaradásban töltötte. Két körrel a vége előtt aztán az orosz pilóta elkezdett nézelődni a bajnoki riválisa mögött, majd az utolsó körben, a célegyenesben fogást is talált rajta.

Kettejük csatáját kihasználva Pulcini tovább építgette az előnyét, s végül 3.9 másodperces előnnyel szelte át elsőként a célvonalat, pályafutása során először, a dobogóra meg még Mazepin és Hubert állhattak fel – az orosz ráadásul a leggyorsabb kört is megfutotta, így összesen öt ponttal és 20 egységnyire csökkentette összetettbéli hátrányát. A csapatbajnokság sorsa meg zsinórban nyolcadjára eldőlt az ART Grand Prix javára.

_54i2946_4475937.jpg

Hubert-t az MP Motorsport újonca, Richard Verschoor követte a negyedik helyen – a hollandnak ezért az utolsó körökben még Hughes-zsel is meg kellett vívnia, s ugyan az előzés során egy kicsit elhagyta a pályát, de nem vizsgálták, így megőrizhette a negyedik helyet. Hughes aztán az ötödik pozíciót is elveszítette, de az utolsó körben a tridentes David Beckmann-nel és a camposos Simo Laaksonennel szemben további két pozíciót veszített.

A nyolcadik helyet és egyúttal a fordított rajtrácsos sprintversenyre a pole-t az ardenes Joey Mawson szerezte meg, aki mögött még két jenzeres pilóta, Juan Manuel Correa és Tatiana Calderón gyűjtötték értékes pontokat.

A verseny második fele Ilott és Alesi számára is meglehetősen szenvedősre sikeredett, így csak a 13. és a 14. helyen zártak. A rajt után voltak kisebb-nagyobb koccanások, de ennek ellenére csak Diego Menchaca nem tudta befejezni a versenyt.

Közép-európai idő szerint vasárnap 9 óra 5 perctől rendezik meg a sprintfutamot, amelyet az M4 Sport már hétfőn, 0:55-től sugároz majd, felvételről.

A főfutam végeredménye:

gp3_2018_rus_r1.jpg

Fotó: GP3 Media 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7614271701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása