F1 - AJÁNDÉK POLE BOTTASNAK
Forma-1 2018: Orosz Nagydíj - Időmérő edzés

valtteri_bottas_f1_grand_prix_russia_qualifying_1m2dizd2w0rx_1.jpg

Kijelenthető, hogy ezt az időmérő edzést nem Valtteri Bottas nyerte meg, hanem a második és a harmadik szabadedzést is magabiztosan uralt Lewis Hamilton veszítette el – ahhoz ugyanis kétség nem fért, hogy az oroszországi kvalifikáció Mercedes-rajtelsőséget hoz.

Körrekorddal és kettős Mercedes-elsőséggel zárult az idei tizenhatodik, oroszországi időmérő edzés első szakasza: Lewis Hamilton több mint fél másodperccel kalapálta el Valtteri Bottast, mögéjük meg a Red Bullok és a Ferrarik sorakoztak fel, mialatt a 18 perces szakasz egyetlen érdemi történésének Sergey Sirotkin utolsó perces kicsúszása bizonyult.

A Q1-et követően búcsút vettünk Brendon Hartley-tól (Toro Rosso), valamint az új-zélandi mögött, és Fernando Alonso - Sirotkin - Stoffel Vandoorne - Lance Stroll sorrendben felsorakozott McLarenektől és Williamsektől.

Viszonylag hamar unalomba fulladt az időmérő második szakasza, miután a Red Bullok és a Toro Rossós Pierre Gasly mellett a Renault-k is a garázsban maradtak, miután az enstone-i együttes esélyt nem látott a Q3-as szerepléssel. A 15 perces Q2 is Mercedes-tarolást eredményezett, a Ferrarik majdnem fél másodperccel zártak az Ezüst Nyilak mögött.

A Q3-ban már az első csörte során kisebb meglepetésnek lehettünk szemtanúi, ugyanis Valtteri Bottas négy ezreddel megelőzte Lewis Hamiltont. Majd a fináléban a brit megtette azt a szívességet finn kollégájának, hogy belehibázott a gyorskörébe, aki így – végül egy 1:31.387-es körrekorddal – behúzta idei második és pályafutása hatodik rajtelsőségét.

Bottas és Hamilton tehát – a várakozásoknak megfelelően – kibérelték az első rajtsort, őket Vettel és Räikkönen kettőse követte. A két talpon maradt élcsapat mögött Kevin Magnussen (Haas), Esteban Ocon (Force India), Charles Leclerc (Sauber), Sergio Pérez (Force India), Romain Grosjean (Haas) és Marcus Ericsson (Sauber) fejezték be az időmérőt.

Az Orosz Nagydíj vasárnap 13 óra 10 perckor rajtol magyar idő szerint, élő közvetítés az M4 Sporton lesz található.

Az időmérő edzés végeredménye:

f1_2018_rus_q.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6814271163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása