TCR EU - TASSI-FELTÁMADÁS, DUPLA M1RA-BETLI A MONZAI IDŐMÉRŐN
TCR Europe 2018: Monza - Időmérő edzés

2018-2018_monza_friday---2018_monza_9_attila_tassi_39.jpg

Váratlan eredményeket hozott a szabadedzésen látottakhoz képest a monzai kvalifikáció: az első és a második tréningen is a mezőny második felében záró Tassi Attila bizonyult a legeredményesebbnek a magyar érdekeltségű autók között, harmadik lett, mialatt a két M1RA-Hyundai már a Q1-ben búcsúzott.

Megállíthatatlan tűnik Jean-Karl Vernay Olaszországban: a Leopard Lukoil Team franciája azok után, hogy a pénteki kora délutáni szabadedzést az első, a késő délutánit meg a második helyen zárta, közel fél másodperces előnnyel nyerte meg az időmérő első szegmensét, amelyet egyszerre még meg is kellett szakítani piros zászlóval, mert Cosimo Barberini kicsúszott Subarujával a 6-os kanyarban.

Ezt követően, a TCR Nemzetközi Széria tavalyi bajnoka a Q2-ben sem talált legyőzőre, végül több mint három tizedmásodpercet adott az 1:57.626-os körével a PCR Sport pilótájának, Mikel Azconának – a francia audis ezzel idei második pole-ját szerezte, a spanyol pedig négy pontot szerezve átugrotta a hatodik helyen záró bajnoki riválisát, Dušan Borković-ot az összetett lista élén.

2018-2018_monza_friday---2018_monza_69_jean_karl_vernay_14.jpg

Magyar szempontból felemásra sikeredett a kvalifikáció, mert csak Tassi Attilának sikerült továbbjutnia a Q2-be, ahol a harmadik helyen zárt csapattársa, Josh Files előtt a HELL Racing Team with KCMG Hondájával. A két fekete-piros Civic mögött a Comtoyou Racing belgája, Maxime Potty lett az ötödik, akit Borković, valamint három hondás, Stefano Comini, Jens Reno Møller, és a WTCR-ből átruccant Benjamin Lessennes követtek a sorrendben.

A fordított rajtrácsos pole-t a 10. helyen zárt Francisco Abreu szerezte meg a Sports&You Peugeot-jával. megelőzve a TCR Italy éllovasát, Salvatore Tavanót és a Piro Sport újdonsült igazolását, a német Peter Tertinget. A M1RA – az előzetes megvárakozásoknak megfelelően és a kis különbségeket elnézve egyáltalán nem meglepő, de sajnálatos módon – már a Q1-ben búcsúzott mindkét autójával: a tavalyi olasz bajnok, Nicola Baldan a 14., Nagy Dániel meg a 16. lett.

Rajtuk kívül azonban további nagy nevek is kiszorultak a Q2-ből:

  • a SEAT León Európa-kupa korábbi bajnoka, Stian Paulsen csak a 17.,
  • a tavalyelőtti ETCC-bajnok, Kris Richard a Target-Hyundaijal a 19.,
  • a TCR UK jelenlegi összetettbéli második helyezettje, Oliver Taylor a 20.,
  • a korábbi WTCC-futamgyőztes és jelenleg a WTCR-ben versenyző Fabrizio Giovanardi meg a 21. helyen végzett.

17 óra 35 perctől az első versennyel jön a folytatás, amelyet élőben közvetít a TCR hivatalos YouTube-csatornája mellett a Sport 2 is.

A Q1 végeredménye / A Q2 végeredménye

Fotó: TCR EU Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8014255643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása