F1 - FÉNY DERÜLT AZ E-SPORT BAJNOKSÁG RÉSZLETEIRE

prodraft-article-header2.jpg

Csütörtökön a szervezők megerősítették a Formula 1 Esports-széria második szezonjának versenynaptárát és nevezési listáját: nem kevesebb, mint 25 gamer száll harcba a virtuális pályákon, köztük a Mercedes csapatát erősítő Bereznay Danival.

Londonban a Gfinity Esports Arena ad majd otthont a három élőben és többek között a Facebookon közvetített döntőnek, amelyek alapján kialakul az egyéni és a konstruktőri bajnokság sorrendje. A legfőbb különlegessége ennek a szériának, hogy a valós csapatok közül – a Ferrari kivételével – valamennyi saját gárdát indít, amelyek felállását a júliusban lebonyolított Pro Draft alakította ki többek között.

Több nagy név is bekerült így a mezőnybe, elég csak például a tavalyi bajnok, Brendon Leigh – aki az idei szezonra felkészülvén idáig 21 kilogrammot fogyott –, vagy csapattársa, a magyar autósport-rajongók érdeklődését minden bizonnyal felkeltő Bereznay Dániel nevét említenünk, akik ráadásképpen csapattársak a Mercedesnél.

dj_2lelxgaq5msy_1.jpg

A szezon kezdetéig pedig már nem kell sokat várnunk, merthogy a „Pro Series” első eseménye október 10-én kerül lebonyolításra, a második meg három héttel később, október 31-én. A kétnapos finálét november 16-án tartják – ez azt jelenti, hogy a tavalyi döntővel ellentétben a mostani nem lesz átfedésben a reál Forma-1 valamelyik nagydíjával.

Az időpontokkal együtt meg már a 25 fős startlistát is kiadták, amely alább tekinthető majd meg és amelyből kiderül, hogy nyolc csapat is három játékost nevezett, persze, még bővülhet a mezőny. A harc pedig nemhogy nem babra megy, hanem nagyon is komoly tétje: a győztes csapat ugyanis 200 ezer dollárt tehet zsebre.

Jelen állás szerint így fest az F1 eSports 2018-as mezőnye:

  • Mercedes-AMG Petronas Esports: Bereznay Dániel, Brandon Leigh, Harry Jacks
  • Red Bull Racing Esports: Joni Tormala, Graham Carroll
  • Hype Energy eForce India F1 Esports Team: Fabrizio Donoso Delgado, Mads Sorensen, Marcel Kiefer
  • Williams Esports: Tino Naukkarinen, Alvaro Carreton, Alex Hanses
  • Renault Sport Team Vitality: Sven Zurner, Kimmy Larsson, James Doherty
  • Toro Rosso Esports Team: Cem Bolukbasi, Patrick Holzmann, Frederik Rasmussen
  • Haas F1 Esports Team: Martin Stefanko, Michal Smidl
  • McLaren Shadow: Olli Pahkala, Bono Huis, Enzo Benito
  • Alfa Romeo Sauber F1 eSports Team: Salih Saltunc, Allert van der Wal, Sonuc Saltunc

Fotó: f1esports.com, mercedesamgf1.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2214252543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása