INDYCAR - HUNTER-REAY A SONOMAI POLE-BAN, PARÁDÉZOTT AZ ÚJONC
IndyCar 2018: Sonoma - Időmérő edzés

09-15-rhr-on-course-turn3-son.jpg

Csapattársát, a bajnoki összetett második helyén álló Alexander Rossit segítve az andrettis Ryan Hunter-Reay elhappolta az idei utolsó rajtelsőséget az éllovas Scott Dixon elöl, mialatt a Forma-1-ből érkezett amerikai a hatodik helyre kvalifikálta magát. A nap hőse mégis egy bizonyos Patricio O’Ward, aki friss IndyLights-bajnokként és IndyCar-zöldfülüként ötödik lett élete első időmérő edzésén!

Eljött a bajnokavatás ideje az IndyCar 2018-as idényében, ugyanis a mezőny megérkezett idei utolsó helyszínére, a Sonoma Racewayre, ahol a szezonzáró – az előző években megszokottaknak megfelelően – duplapontos. Így nem is mondható annyira kényelmesnek Scott Dixon 29 pontos előnye a bajnoki tabella élén Alexander Rossival szemben, sőt még az is előfordulhat, hogy a 87 egységnyi hátrányban lévő penskés pilóták közül vagy Will Power, vagy Josef Newgarden meglepetést okoz.

Mindenesetre közülük a Chip Ganassi Racing négyszeres bajnoka, Dixon zárt a legelőkelőbb pozícióban – viszont ez sem volt elegendő ahhoz, hogy a pole pozícióért járó extra pontot begyűjtse, ugyanis Rossi csapattársa, Ryan Hunter-Reay az 1:17.6277-es idejével adott neki 0.1322 másodpercet. Ezzel a bajnokság ötödik helyén álló, ám a bajnoki címre már nem esélyes amerikai idei első pole-ját szerezte, míg Dixonnak be kellett érnie a második hellyel.

A Team Penske bajnokesélyesei közül csak Josef Newgardennek sikerül bejutnia a kvalifikáció utolsó szegmensébe, a Firestone Fast Sixbe, ahol a harmadik rajtkockát szerezte meg. A regnáló bajnok mögött zártak az időmérő edzés meglepetésemberei, a negyedikhez hasonló előkelő pozícióban ritkán látott Marco Andretti, valamint az újonc létére ötödikként záró Patricio O’Ward személyében – a mexikói versenyző az Indy Lights-ban szerzett bajnoki címének köszönhetően kapott lehetőséget erre a hétvégére a Harding Racingtől, de nem volt egyedül, mivel a mögötte záró rivális, Colton Herta is autóba ülhetett.

IndyCar Series

Saturday's qualifying action is in the books. Here's how it all went down �️� #INDYCAR // Sonoma Raceway

Rossi pedig csak mögöttük, a hatodik helyen végzett, míg Power még a zárószakaszból is kiszorult, hetedik lett. A 2014-es bajnok mellől a 2016-os bajnok, Simon Pagenaud startolhat; az első tíz sorrendje pedig Graham Rahallel és az Andretti-csapat elsőéves pilótájával, Zach Veach-csel egészült ki – a #26-os rajtszámú Dallara-Hondát terelgető kvalifikációja nem volt éppen sallangmentes, mivel egyszer, a 9A kanyarnál lesodródott a pályáról.

Sébastian Bourdais – akiről az időmérő után kiderült, hogy jövőre is a Dale Coyne Racing színeiben fog versenyezni – a 11. helyre kvalifikált, megelőzve Rahal csapattársát, Takuma Satót és csapattársait, Pietro Fittipaldit, valamint Santino Ferruccit. Eközben merő kudarc volt a Schmidt Peterson Motorsports számára az idei utolsó időmérés, ugyanis James Hinchcliffe a 15., a Robert Wickenst helyettesítő Carlos Munoz meg csak a 22. pozícióban zárt.

Spencer Pigot 17. és Jordan King 25. helyével az Ed Carpenter Racing számára sem volt egy sikersztori a kvalifikáció, ahogyan az A.J. Foyt-istálló színeiben versenyző Tony Kanaannek sem, aki pályafutása 360., zsinórban pedig 300. rajtjának a 18. rajtkockából rugaszkodhat neki.

A mindent eldöntő sonomai versenyre közép-európai idő szerint már hétfőn, 00:30-tól kerül sor.

Az időmérő edzés végeredménye:

null

null

Fotó: indycar.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6914242693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása