F1 - SZIGORÍTOTT AZ FIA SZINGAPÚRBAN: A VERSENYZŐKNEK RÉSEN KELL LENNIÜK

f1_grand_prix_singapore_practice_hvuuyqoi47ax.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) lépéseket tett annak érdekében, hogy a szingapúri nagydíjhétvégén a versenyzők ne kovácsolhassanak előnyt a 7-es kanyar túlzott kiszélesítéséből.

A motorsport.com információi szerint ezt szem előtt tartva még annak lehetősége is felmerült a péntek esti versenyzői eligazításon, hogy a pálya kérdése szakaszán magasított kerékvetőket fektetnek le.

Albert Fabrega on Twitter

FIA ha puesto límites en T7 tal como se discutió ayer en reunión con pilotos. Se ha pintado una línea amarilla. Si se posa en quali el tiempo d esa vuelta será eliminado, si se pisa 3 veces en carrera se mostrará bandera blanca y negra y posteriores se reportará a comisarios.

Azonban e helyett az FIA inkább egy sárga vonalat festetett fel a bukótérbe, aminek kapcsán a versenyigazgató, Charlie Whiting leszögezte az utolsó szabadedzést megelőzően, hogy „amennyiben az autó bármelyik része hozzáér a sárga vonalhoz”, az automatikusan az illető versenyző adott kvalifikációs körének törlését vonja magát.

Amennyiben pedig egy versenyző harmadjára is hozzáér a vonalhoz, fekete-fehér zászlóval utolsó figyelmeztetésben fogják részesíteni, amely után egy újabb kihágás már jelentve lesz a versenybíráknak.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4414241563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása