F1, DTM - ÉV VÉGÉN ELVÁLNAK WEHRLEIN ÉS A MERCEDES ÚTJAI

dtm-1526725326.jpg

Megválik a pályafutása második DTM-es szegmensét teljesítő növendékétől a Mercedes: meglett az első áldozata a fiatal pilótákat érintő krízisnek Pascal Wehrlein személyében.

A Német Túraautó Bajnokság friss bajnokaként érkezett meg a Forma-1-be 2016 elején Pascal Wehrlein majd egy manoros és egy sauberes szezont követően kiszorult a mezőnyből. Így 2018-ban visszatért a Mercedes DTM-csapatához, azonban a jövő évet illetően ismét kétségekkel fog szembesülni a német pilóta, ugyanis az év végén a német manufaktúra távozik a szériából…

„A junior programunk mindig is fiatal tehetségeket támogatott és olyan lehetőségeket talált nekik, amelyek a legjobb érdekeiket szolgálják. Ez sosem egy sima, a csúcsra vezető utat jelent, néha pedig rá kell ébrednünk arra, hogy itt az ideje véget vetni egy kapcsolatnak. Márpedig sajnálatos módon nem tudunk versenyképes ajánlattal előrukkolni Pascal számára” – tért ki napjaink egyik legnagyobb, motorsportot érintő problémájára Toto Wolff, a Mercedes részlegének a főnöke. – „Ebből adódóan, az ő érdekeit szem előtt tartva úgy döntöttünk Pascallal, hogy nem hosszabbítjuk meg a szerződésünket azért, hogy ezzel megadjuk neki a lehetőséget arra, hogy a tehetségéhez méltó lehetőséget találjon.”

Wehrleinnak ráadásul duplán nincs szerencséje idén, mert a DTM-ben nem igazán tudott kiemelkedőt alkotni – ugyan ott van a nyolcadik helyen az egyéni pontversenyben, de csak egyszer, a Lausitzringen állhatott dobogóra, és már csak négy verseny van hátra a szezon végéig. S hiába volt Wehrlein idén a Mercedes tartalékosa, jó eséllyel nem jut neki hely a jövő évi rajtrácson – sovány vigasz, de ezzel a problémával nincs egyedül, mivel minden jel arra mutat, hogy a Mercedes a Force Indiánál versenyző felfedezettjének, Esteban Oconnak, valamint a Forma-2-t uraló fiatal patronáltjának, George Russellnek sem tud érdemi lehetőséget biztosítani.

„Lejár a 2018-as szezon végén a szerződésem, viszont közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk közösen. Most új kihívások és lehetőségek után fogok nézni, sőt már tárgyalok is néhány csapattal a következő szezont illetően. Köszönettel tartozom mindenkinek Stuttgartban, Affalterbachban és Brackleyben, aki támogatott engem. Most pedig ideje tovább lépni” – kommentálta a hírt Wehrlein.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4814240977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2018.09.14. 22:46:14

Wehrlein erősen túlértékelt pilóta. Útakadálynak figyelmetlen (Vettel mennyire szidta egyszer), vezérpilótának ügyetlen, és úgy általában egy ilyen veszélyes üzemben aránytalanl szerencsétlen (pl RoC fejre állás).

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása