WTCR - KÉTSZERES DTM-BAJNOKKAL ERŐSÍT A MÜNNICH MOTORSPORT ÁZSIÁBAN

img_6586_1.jpg

Váratlan bejelentéssel rukkolt elő a Münnich Motorsport: a hátralévő négy fordulón, azaz tizenkét versenyen már nem James Thompson, hanem a Német Túraautó Bajnokság (DTM) kétszeres bajnoka, Timo Scheider lesz Yann Ehrlacher és Esteban Guerrieri csapattársa – a csapatnak ezzel a húzással az a célja, hogy növelje az esélyeit a világkupa megnyerésére.

Mint az ismeretes, közel két hónappal ezelőtt a Slovakia Ringen csak két autóval és James Thompson nélkül állt rajthoz a Münnich Motorsport, aminek kapcsán több forgatókönyv is elképzelhető volt. Az egyik az, hogy a német istállónak nem volt kapacitása és/vagy anyagi forrása valamennyi Honda helyreállításához a Vila Realban történt tömegbalesetet követően, míg más források azt rebesgették, hogy az alakulat és Thompson között kötött szerződés a lejártához érkezett. Hiszen a csapat már a brit pilóta leigazolásának bejelentésekor is leszögezte, hogy a megállapodás csak néhány forduló erejéig érvényes.

img_9487.JPG

Akkoriban még arról szólt a fáma, hogy a további versenyhétvégékre a csapattulajdonos René Münnich veheti át Thompson helyét. Ehhez képest hétfő este az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport arról tett bejelentést, hogy a két kínai, a japán és a makaói víkenden Timo Scheider lesz a bajnokesélyes Yann Ehrlacher és Esteban Guerrieri csapattársa. A 39 éves versenyző 2000 és 2016 között tizenhat idényen át a DTM mezőnyét erősítette előbb Opellal, majd Audival – 2008-ban és 2009-ben pedig bajnokká koronázták.

Az elmúlt időszakban a német elkezdett ismerkedni a ralikrossz szakággal is: néhány beugrást követően tavaly az MJP Racing Team Austria Ford Fiestájával – egy, a brit fordulót leszámítva – teljes szezon teljesített a Ralikrossz Világbajnokságban – Barcelonában egy második hellyel nyitotta az idényt, amelynek végén tizedikként rangsorolták az egyéni kiírásban. Idén pedig egy, a Münnich-csapat által csatasorba állított SEAT Ibizával indul egy-egy futamon: Svédországban tizenhetedik lett, a következő bevetése pedig ezen a hétvégén, Lettországban lesz.

„Bevettük Timót a csapatba a bajnokság utolsó négy fordulójára, mert hiszünk abban, hogy ő igazán képes lesz arra, hogy adjon nekünk egy lökést a Túraautó Világkupa címéért vívott csatában. Hatalmas tapasztalattal rendelkezik a túraautózás világában. Viszont az ő esetében a hangsúly a makaói fináléra fog esni, mivel a következő három hétvége Japánban és Kínában inkább a felkészülésről fog szólni, hiszen addig már nem lesz lehetősége tesztelni az autóval, mivel az már úton van a kínai Ningbo felé” – nyilatkozott a csapatmenedzser Dominik Greiner Scheider leigazolása kapcsán.

„A ralikrossz világában nagyon jól együtt tudtunk működni, így egészen természetes, hogy rá esett a választásunk, ugyanis tökéletesen illeszkedik a túraautós csapatunkba, mialatt Yann-nal és Estebannal az első WTCR bajnoki címért harcolunk” – utalt Greiner arra, hogy a Münnich-istálló és Scheider együttműködésének van már némi múltja, hiszen 2015-ben és 2016-ban is együtt versenyeztek a Ralikrossz Világbajnokságban négy forduló erejéig. Legjobb eredményüket a 2016-os argentin viadalon érték el, egy negyedik hely formájában.

Ezzel pedig egyértelművé vált, hogy Scheiderrel a csapat feljebb szeretné tornázni magát mind az egyéni, mind a konstruktőri bajnokságban. Előbbiben Yann Ehrlacher a negyedik helyen áll 171 ponttal, míg Esteban Guerrieri a nyolcadik 134 egységgel – ezzel a francia 31, az argentin pedig 68 ponttal van elmaradva a listavezető Gabriele Tarquinitől. Ami a csapatbajnokságot illeti, a Münnich Motorsport a harmadik pozíciót foglalja el jelenleg, 311 pontot számlálva, a 385 egységet számláló BRC Racing Team és a 375 ponttal rendelkező YMR mögött.

03_timo_scheider-jpeg.jpeg

„Ez egy kemény kihívás lesz: ugyanis tapasztalat nélkül és a szezon kellős közepén csatlakozom a bajnoksághoz. Azonban mindent bele fogok adni, hiszen imádom az új kihívásokat. Sajnálatos módon egyik pályát sem ismerem, de támogatni fogom a csapatomat, jól fogok szórakozni, először versenyzem majd elsőkerék-hajtású autóval és végül debütálok Makaón” – kommentálta a hírt Scheider.

Természetesen az Eurosport Events feje és a WTCR promóteri posztját betöltő François Ribeiro sem hagyta szó nélkül a legújabb fejleményeket: „Örülünk annak, hogy egy erősen túraautós kötődésű versenyzőt üdvözölhetünk, amellyel csak növekszik a versenyzés színvonala és amely még több nagyszerű csatát helyez kilátásba. Nagyszerű volt az is, amikor René Rast indult Németországban szabadkártyásként, most pedig várjuk, hogy az ázsiai turné során befogadjuk Timót a családunkba.”

Fotó: Landek Norbert / Braking News Motorsport, Schneider Erika Photography, FIA WTCR sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1914233437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása